Beeld uit de lyrische topper 'Where the Heart Leads'.
Volledig scherm
Beeld uit de lyrische topper 'Where the Heart Leads'. © PlayStation

Deze vijf kleinere titels geven extra zomers videogameplezier

gamesDe zomermaanden zijn typisch wat minder woelig wat videogames betreft, waardoor onafhankelijke gameontwikkelaars hun kans schoon zien om hun kleinere, creatief gedurfdere titels op de wereld los te laten. Hier zijn vijf van die ‘indie’-pareltjes die pas verschenen zijn, en die je zeker eens een blik waardig mag gunnen.

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Retrofabriekje DotEmu scoort met nostalgische videogamevibes

  Retrofa­briek­je DotEmu scoort met nostalgi­sche videogame­vi­bes

  Het Franse videogamelabel DotEmu heeft maar één doel voor ogen: ooit immens populaire maar vandaag vergeten gametitels terugbrengen naar een hedendaags publiek. Na het immense succes van hun beat ‘em up-vervolg Streets of Rage 4 zijn ze uit de marge van de videogame-industrie geraakt. En komend najaar zetten ze hun succes verder met Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, een game die de Turtles-vechtgames uit de vroege nineties terugbrengt.

iHLN