Werknemers van Blizzard Entertainment voerden eind juli al protest aan het hoofdkantoor in Irvine, Californië.
Volledig scherm
Werknemers van Blizzard Entertainment voerden eind juli al protest aan het hoofdkantoor in Irvine, Californië. © AFP

Blizzard-directeur vertrekt na klachten over “cultuur van seksuele intimidatie”

J. Allen Brack legt zijn functie neer als directeur van Amerikaans gameontwikkelaar Blizzard Entertainment, dat bekend is van gameseries als Overwatch, Warcraft, Hearthstone en Diablo. Zijn vertrek volgt enkele weken nadat moederbedrijf Activision Blizzard werd aangeklaagd wegens een ‘cultuur van seksuele intimidatie’. Brack wordt opgevolgd door een vrouw en een man.

 1. Vier redenen waarom ‘Back 4 Blood’ onze multiplayergame van het jaar is
  game of the year

  Vier redenen waarom ‘Back 4 Blood’ onze multiplay­er­ga­me van het jaar is

  Binnenkort vinden de verkiezingen van Game of the Year plaats. In het multiplayerdepartement is de concurrentie alvast veel en sterk: nieuwe afleveringen van drie blockbustershooters brachten ook verse multiplayerarena’s met zich mee, er was strategische multiplayer in Age of Empires IV, en we veel plezier gehad op de middeleeuwse slagvelden van Chivalry II. Maar de game waarin we ons écht – excusez le mot – rot hebben geamuseerd was deze comeback van de zombieshooter. Vier redenen waarom.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.

iHLN