De Amerikaan “Bugha” wist de wereldbeker enkelspel Fortnite in de wacht te slepen.
Volledig scherm
De Amerikaan “Bugha” wist de wereldbeker enkelspel Fortnite in de wacht te slepen. © USA TODAY Sports

Belg eindigt in middenmoot op WK Fortnite, 16-jarige kampioen wint 2,7 miljoen euro

Het Wereldkampioenschap Fortnite beleefde vandaag zijn hoogtepunt met de finale van het enkelspel. Honderd gamers streden om de wereldtitel, waaronder de Belgische Evan Depauw. “DRG”, zoals de speler bekend staat, eindigde in de middenmoot. Een 16-jarige Amerikaan sleepte de hoofdprijs in de wacht.

 1. LIVE. Volg halve finale beste Belgische League of Legends-ploegen
  Play
  e-sport

  Halve finale beste Belgische League of Le­gends-ploe­gen

  Om 19 uur strijdt Sector One tegen Aethra Esports in de halve finale van de Belgian League Country Finals. Het ging vorige week niet zo vlot voor Sector One tegen KVM Esports. De huidige Spring- en Summer Split-kampioen ging genadeloos onderuit en leek wel een schim van zichzelf. Het team heeft nu een volle week bootcamp achter de rug waar ze getraind hebben voor de wedstrijd tegen Aethra Esports en mogelijk ook de finale op zondag. Hoewel Sector One de grote favoriet blijft, is het ondertussen wel duidelijk dat ook zij kunnen verliezen tegen een goed voorbereid team, ongeacht hoeveel individueel talent ze zelf in hun rangen mogen hebben.
 2. “De papa’s zijn soms enthousiaster dan hun kinderen”: Multiplay toont geschiedenis van videogames met meer dan 100 installaties

  “De papa’s zijn soms enthousias­ter dan hun kinderen”: Multiplay toont geschiede­nis van videogames met meer dan 100 installa­ties

  Terwijl heel wat dertigers en veertigers met bakken nostalgie hun jeugd herbeleven, kan de jonge generatie zowel nieuwe als oude videogames ontdekken in de Multiplay-expo in Nieuwpoort. De klaslokalen van basisschool De Vierboete in de Franslaan zijn voor deze zomer even veranderd in een speelhal met arcades van Pac-man uit de jaren 70 tot Virtual Reality.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën

iHLN