Een tienermeisje speelt het populaire Fortnite op haar iPhone.
Volledig scherm
Een tienermeisje speelt het populaire Fortnite op haar iPhone. © EPA

“60 procent minder Fortnite-spelers op iOS sinds ban uit App Store”

Sinds Apple het populaire spel Fortnite uit de App Store heeft verwijderd, is het aantal dagelijkse gebruikers met 60 procent gedaald. Dat zegt gameontwikkelaar Epic in een juridisch document. Het spel werd verwijderd omdat Epic een betaalmethode toevoegde aan Fortnite buiten Apple om, waardoor de iPhonemaker geen marge kan rekenen. Dat is tegen de regels van de App Store in.

3 reacties

 • Joris Vanderaert

  1 jaar geleden
  Dringend tijd voor wat alternatieve app stores. Apple gaat zijn melkerij natuurlijk nooit openstellen, maar Google heeft sideloading altijd toegestaan. Android is van nature open. De macht van de molochs moet gebroken worden. Is de EU al wakker of zijn ze nog bezig met wat pestmaatregelen te verzinnen voor brave burgers, genre witte mensen mogen hun gezicht niet zwart schminken.
 • Urban Vyaas

  1 jaar geleden
  Dat is zo'n verhaal met twee verliezers. Apple gooit een goeddraaiende app buiten en verliest zo inkomen maar EPIC verliest natuurlijk meer omdat het de kleinste speler is en hun paradepaardje plots veel minder inkomsten genereert. In de zakenwereld is het altijd zo geweest dat machtige distributeurs heftig verdienen aan kleinere spelers. Nu is EPIC ook niet meer verkrijgbaar op de Google app. Het "winstoptimalisatie-plan" van epic's management keert terug als een boemerang.
 • Jeroen Custers

  1 jaar geleden
  Niet toevallig zeker dat de scholen ook weer echt begonnen zijn na de vakantie en maanden van online lessen?

iHLN