Microsoft
Volledig scherm
© Microsoft

6 redenen waarom ‘Age of Empires IV’ onze strategiegame van het jaar is

game of the yearDe grootste naam staat lang niet altijd garant voor de beste game, maar evengoed laat een lange geschiedenis van gamedesign ook toe om een goed concept nog verder te verfijnen. En geschiedenis, dat staat nu net centraal staan in ‘Age of Empires IV’, onze favoriete strategiegame voor de verkiezing van Game of the Year. En wel hierom:

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. 7 dingen die schorten aan ‘Dragon Ball: The Breakers’, dat pas na 15 uur ploeteren echt plezant wordt
  gamereview

  7 dingen die schorten aan ‘Dragon Ball: The Breakers’, dat pas na 15 uur ploeteren echt plezant wordt

  De nieuwste game rond de iconische animeserie ‘Dragon Ball’ gooit het over een andere boeg dan de klassieke vechtgames. ‘The Breakers’ speel je niet als een superheld, maar als een van de gewone burgers die worden aangevallen door almachtige buitenaardse wezens. We zien de brainstormsessie al voor ons geestesoog: “Dit is het! Iets fris! Iets aparts!” Maar ook: “Steek er niet te veel tijd in, want die ‘Dragon Ball’-fans slikken toch alles.”
 1. Vijf instap-rollenspellen voor de geïnteresseerde leek (en één waar je als ‘n00b’ beter van afblijft)
  Videogames

  Vijf in­stap-rollenspel­len voor de geïnteres­seer­de leek (en één waar je als ‘n00b’ beter van afblijft)

  Je kunt de meest verstokte gamer zijn, maar toch nog nooit een role playing game hebben aangeraakt. Het is namelijk een nogal hermetisch genre, dat voorkennis vereist over concepten en mechanieken als XP-scores, leveling en looting. Maar een overstap naar rpg’s is niettemin, ook als je gewoon van actiegames of shooters houdt, makkelijker dan het lijkt. Hier zijn je vijf beste instappers.