'Woordle' in de FUN-zone van HLN.
Volledig scherm
'Woordle' in de FUN-zone van HLN. © Yorick Dupon

300.000 keer op zoek naar het juiste woord: 'Woordle' populairste puzzel in HLN-app

De Vlaamstalige variant van het populaire spel ‘Wordle’ is immens populair in onze app en op onze website. In ‘Woordle’ moet je in zes stappen het woord van de dag raden. Sinds de lancering werd het spel al 300.000 keer gestart.

 1. REVIEW. ‘Kirby’s Return To Dream Land Deluxe’ is fluffy fun voor heel de familie
  games

  REVIEW. ‘Kirby’s Return To Dream Land Deluxe’ is fluffy fun voor heel de familie

  Je zou het misschien niet meteen denken maar Kirby, dat onooglijke roze bolletje ja-wat-is-het-nu-eigenlijk heeft al meer dan dertig games opgeleverd. Daarmee is het niet alleen een van de meest uitgebreide, maar ook best verkochte Nintendo-franchises ooit. En hoewel Kirby nooit vies is geweest van uitstapjes naar genres als pakweg flipper- en vechtspellen, is de naam toch vooral synoniem met gezapige platformers die door jong en oud gespeeld kunnen worden. Eén van die titels verscheen in 2011 voor de Wii en is nu in een nieuw jasje gestoken voor de Switch als ‘Kirby’s Return to Dream Land Deluxe’.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemische infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”
  PREMIUM

  Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemi­sche infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”

  Corona is nog niet volledig achter de rug of iedereen heeft het al over een nieuwe pandemie. Deze keer gelukkig eentje die enkel op ons scherm te zien is - althans voorlopig toch. In de populaire HBO-reeks ‘The Last of Us’ teistert een schimmelinfectie de wereld en verandert iedereen in een bloeddorstig monster. Maar hoe realistisch is dit? Zou het ons ooit ook echt kunnen overkomen? En hoe gevaarlijk zijn schimmels echt? We vroegen het aan microbioloog Hans Carolus (KU Leuven).
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.