1. GAMEREVIEW. ‘Legend of Mana Remastered’: geen game voor iedereen, maar zeker de moeite voor wie is opgegroeid met de klassiekers van Square Enix

  GAMEREVIEW. ‘Legend of Mana Remastered’: geen game voor iedereen, maar zeker de moeite voor wie is opgegroeid met de klassie­kers van Square Enix

  Square Enix heeft de laatste tijd een handje weg van remakes, remasters, upgrades en rare zelfverzonnen woorden waarmee ze titels uit hun rijke RPG-archief opnieuw in de schijnwerpers trachten te zetten voor een publiek dat vaak nog niet eens geboren was toen die voor het eerst het daglicht zagen. Eén van de reeksen waarvan gestaag opgepoetste versies verschijnen, is die van de Mana-games. Er was al de remake van ‘Secret of Mana’, eentje van ‘Trials of Mana’, de gebundelde ‘Mana Collection’, en nu is het de beurt aan ‘Legend of Mana’, het eerste spel in de reeks dat werd uitgebracht voor de PlayStation en nu zelfs voor het eerst verkrijgbaar is in Europa.
 1. ‘DC Super Hero Girls: Teen Power’ is best wel ambitieus voor een game rond een tekenfilmreeks
  games

  ‘DC Super Hero Girls: Teen Power’ is best wel ambitieus voor een game rond een tekenfilm­reeks

  Om DC Super Hero Girls: Teen Power leuk te vinden, moet ik mijn innerlijke kleine meisje naar boven halen. Al giechelend draai ik wat roze lintjes in mijn haren en haal ik een doos glitter boven. Het is geen succes - buiten die bééldige lintjes dan. DC Super Hero Girls: Teen Power is namelijk een game voor de Nintendo Switch rond superhelden uit de tv-serie DC Super Hero Girls. En die mikt echt niet op een oude jongeman als ondergetekende.
 1. Nieuwe topfavoriet in Belgian League: bekijk hier de hoogtepunten
  e-sport

  Nieuwe topfavo­riet in Belgian League: bekijk hier de hoogtepun­ten

  In de Belgische League of Legends-competitie kreeg regerend kampioen KVM Esports een muilpeer van voorganger Sector One. Die laatste had nog een appeltje te schillen na de reverse sweep van KVM Esports in de finale van de 2021 Spring Split. Sector One was op een bootcamp en leek eindelijk de code van KVM Esports gekraakt te hebben. Het was vanaf de eerste minuut pure dominantie op alle lanes van Sector One. De spelers voerden het tempo op en gaven het niet meer af. Sector One staat nu aan de leiding met drie keer winst en geen enkel verlies.
 1. HLN-gamejournalist Ronald Meeus neemt je mee op avontuur door 60 jaar videogames
  Play
  games

  HLN-gamejourna­list Ronald Meeus neemt je mee op avontuur door 60 jaar videogames

  Onze game-expert Ronald Meeus vertelt over zijn kraakvers boek Bonus Level, een echte liefdesbrief aan videogames. Voor de gamer is het een feest van herkenning, maar het doelpubliek beperkt zich zeker niet tot de liefhebbers. Het is sowieso leerrijk voor iedereen én het leest lekker vlot weg, onder meer dankzij de rijke lading persoonlijke anekdotes die Ronald put uit veertig jaar gamen en meer dan twintig jaar gamejournalistiek.