1. ‘Sludge Life 2’ is de marginaalste videogame die we wellicht ooit hebben gespeeld
  Gamepreview

  ‘Sludge Life 2’ is de marginaal­ste videogame die we wellicht ooit hebben gespeeld

  ‘Sludge Life 2’ is niet de origineelste videogame die we de laatste tijd in onze tengels hebben gehad. Verre van zelfs. Maar wel met enige voorsprong de meest marginale. Eigenlijk moet je ‘m gewoon, wanneer hij later dit jaar verschijnt, zelf spelen: de dimensies van foutheid die deze aanstaande indie-titel verkent zijn lastig om onder woorden te brengen. En toch wagen we ons, na wat tijd te hebben doorgebracht in een vroege versie, aan een poging.
 1. Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemische infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”
  PREMIUM

  Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemi­sche infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”

  Corona is nog niet volledig achter de rug of iedereen heeft het al over een nieuwe pandemie. Deze keer gelukkig eentje die enkel op ons scherm te zien is - althans voorlopig toch. In de populaire HBO-reeks ‘The Last of Us’ teistert een schimmelinfectie de wereld en verandert iedereen in een bloeddorstig monster. Maar hoe realistisch is dit? Zou het ons ooit ook echt kunnen overkomen? En hoe gevaarlijk zijn schimmels echt? We vroegen het aan microbioloog Hans Carolus (KU Leuven).
 2. Nieuwe ‘Final Fantasy’ wordt – eindelijk - toegankelijk
  Videogames

  Nieuwe ‘Final Fantasy’ wordt – eindelijk - toeganke­lijk

  De volgende ‘Final Fantasy’, die eind juni verschijnt, betekent tegelijkertijd een terugkeer naar de fantasyroots van de videogameserie én een onverdroten charge voorwaarts, met snoeiharde, toegankelijke realtime-actie. Voor hardcorefans van ‘Final Fantasy’, die het gewend waren om te vechten door commando’s te kiezen, wordt het wennen, maar volgens de makers is het hoog tijd om nieuw publiek te vinden voor hun reeks.
 1. Is ‘Atomic Heart’ je geld en speeltijd waard? Hier is alles wat je moet weten
  Videogames

  Is ‘Atomic Heart’ je geld en speeltijd waard? Hier is alles wat je moet weten

  Videogame ‘Atomic Heart’ werd meteen na zijn release onthaald op een hoop controverse rond zijn Russische ontwikkelaars. Maar toen we ‘m uit nieuwsgierigheid toch checkten troffen we ook een prima first person-actiegame aan, die zich in een misschien gewaagde maar volgens ons niet opzettelijk kwetsende of uit propaganda-motieven bedachte wereld afspeelt. Hier zijn alle feiten, zodat je zelf kunt beslissen.
 2. REVIEW. ‘Kirby’s Return To Dream Land Deluxe’ is fluffy fun voor heel de familie
  games

  REVIEW. ‘Kirby’s Return To Dream Land Deluxe’ is fluffy fun voor heel de familie

  Je zou het misschien niet meteen denken maar Kirby, dat onooglijke roze bolletje ja-wat-is-het-nu-eigenlijk heeft al meer dan dertig games opgeleverd. Daarmee is het niet alleen een van de meest uitgebreide, maar ook best verkochte Nintendo-franchises ooit. En hoewel Kirby nooit vies is geweest van uitstapjes naar genres als pakweg flipper- en vechtspellen, is de naam toch vooral synoniem met gezapige platformers die door jong en oud gespeeld kunnen worden. Eén van die titels verscheen in 2011 voor de Wii en is nu in een nieuw jasje gestoken voor de Switch als ‘Kirby’s Return to Dream Land Deluxe’.
 3. De makers van ‘Apex Legends’: “We willen dat onze game van generatie op generatie wordt gespeeld”
  Videogames-interview

  De makers van ‘Apex Legends’: “We willen dat onze game van generatie op generatie wordt gespeeld”

  Vier jaar geleden kwam ‘Apex Legends’ op de markt als een concurrent voor het grote ‘Fortnite’, dat toen ineens de miljarden bij elkaar veegde. Maar na vijftien ‘seizoenen’ heeft de game zijn eigen pad gevonden: weg van het ‘kiddy’ vertier waar de grote tegenstrever zo goed in is, en meer richting het hardere, competitievere knalwerk. Maar het wordt tegelijkertijd ook tijd om nieuwe spelers binnen te halen, zeggen game director Steve Ferreira en design director Evan Nikolich.
 1. “Op een paar jaar tijd kunnen de kaarten tot 3 keer zoveel waard zijn”: expert vertelt hoe je geld kunt verdienen met je Pokémoncollectie
  PREMIUM

  “Op een paar jaar tijd kunnen de kaarten tot 3 keer zoveel waard zijn”: expert vertelt hoe je geld kunt verdienen met je Pokémoncol­lec­tie

  Vandaag is het Wereld Pokémondag: een ideaal moment om die (oude) Pokémonkaarten nog eens van onder het stof te halen. Wist je trouwens dat sommige kaarten je een flinke duit kunnen opleveren, als ze tenminste zeldzaam en in de juiste conditie zijn? Ervaringsdeskundige Yves Bruynen (31) vertelt hoe je er in kan investeren, en hoe je de waarde van zo’n kaart bepaalt. “Ik kreeg al een bod van 415.000 euro voor mijn Charizard. Te weinig!”
 2. Microsoft sluit deal met Nvidia: Xbox-games komen naar gamestreamingdienst, in de toekomst ook ‘Call of Duty’
  1

  Microsoft sluit deal met Nvidia: X­box-ga­mes komen naar gamestrea­ming­dienst, in de toekomst ook ‘Call of Duty’

  Microsoft moet concurrentiewaakhonden wereldwijd overtuigen dat de overname van Activision Blizzard, het bedrijf achter ‘Call of Duty’, geen probleem is. Tijdens een persconferentie in Brussel, die onze redactie bijwoonde, kondigde bestuursvoorzitter Brad Smith aan dat PC-games van het bedrijf naar gamestreamingdienst Nvidia Geforce Now komen. Als de overname wordt goedgekeurd, komen ook Activision-games, zoals de populaire schietspel, naar die dienst. Eerder op de dag werd ook een deal met Nintendo aangekondigd.
 1. “We willen massaal buschauffeur, politieagent of pompbediende spelen”: simulatiegames populairder dan ooit
  Videogames

  “We willen massaal buschauf­feur, politie­agent of pompbedien­de spelen”: simulatie­ga­mes populair­der dan ooit

  Tankstations, lijnbussen, politieagenten, pompbediendes: er bestaan nauwelijks voertuigen, bedrijvigheden of beroepen op de wereld waarvan er nog geen simulatiegame werd gemaakt. Hemeltergend saai voor de meeste gamers, maar een flink grote groep haalt er zijn ontspanning uit. Waar halen die dingen hun schijnbaar eeuwige aantrekkingskracht vandaan, en wie speelt ze?