Galmaarden: Baljuwtuin
Volledig scherm
Galmaarden: Baljuwtuin © Amber Gys

Zomaar een zomeravond terug van weggeweest met 200 bezoekers

GalmaardenZomaar een zomeravond in Galmaarden keerde dinsdag terug na een jaar gedwongen pauze. Het jaarlijks evenement ging zoals gewoonlijk door in de Baljuwtuin, maar met een beperkt aantal bezoekers.

 1. Vijfde editie ‘De Okkernoot Cup’ op voetbalvelden KV Eendracht Winnik
  Galmaarden

  Vijfde editie ‘De Okkernoot Cup’ op voetbalvel­den KV Eendracht Winnik

  Vorig jaar moest De Okkernoot Cup door corona een jaartje overslaan, maar dit jaar was het dubbel zo hard genieten van sportief plezier voor de bewoners van De Okkernoot Vollezele, Halle en Denderwindeke. Die vond afgelopen week plaats op de terreinen van KV Eendracht Winnik. Voor het eerst sinds lang konden alle begeleiders samen met de bewoners van de drie vestigingen nog eens deelnemen aan een gezamenlijke activiteit. Naast de voetbalmatch voorzagen de organisatoren (begeleidsters Lynn en Annelore) een springkasteel, penalty cup, petanque, voetbowling en heel wat andere activiteiten.
 2. Werd bewoner onterecht beschoten in arm na home-invasion? Daders vergisten zich mogelijk van woning
  Ophasselt

  Werd bewoner onterecht beschoten in arm na ho­me-invasion? Daders vergisten zich mogelijk van woning

  Bij een home-invasion in Brambroek, deelgemeente van Geraardsbergen, heeft een man gisterenavond een kogel in de arm gekregen. De daders vielen binnen in de woning naast een garagehouder. Toen ze binnenvielen werd er meteen een schot gelost waarbij de man in de arm geraakt werd. Daarna gingen de daders er meteen vandoor. Waarom ze zijn huis zijn binnengedrongen, is niet duidelijk.