Galmaarden: Baljuwtuin
Volledig scherm
Galmaarden: Baljuwtuin © Amber Gys

Zomaar een zomeravond terug van weggeweest met 200 bezoekers

GalmaardenZomaar een zomeravond in Galmaarden keerde dinsdag terug na een jaar gedwongen pauze. Het jaarlijks evenement ging zoals gewoonlijk door in de Baljuwtuin, maar met een beperkt aantal bezoekers.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Voodoo Village: van impulsief dagfestivalletje tot haast het Tomorrowland van het Brusselse: “En dan te denken dat de eerste editie evengoed niet had kunnen doorgaan”
  PREMIUM
  humbeek (grimbergen)

  Voodoo Village: van impulsief dagfesti­val­le­tje tot haast het Tomorrow­land van het Brusselse: “En dan te denken dat de eerste editie evengoed niet had kunnen doorgaan”

  Zeven jaar geleden was Voodoo Village nog meer een impulsieve Open Air georganiseerd door broer en zus Maxim (33) en Axelle Dekegel (29) en kameraad Mathias Vlaeminck (33). Vandaag is het prachtig gedecoreerde festival eentje waar je kan shoppen, betalen met cryptomunten, je aan het dansen gezet wordt door zo maar eventjes 80 artiesten, waar Wout Bru en co de smaakpapillen verwennen én waar je met een boot naartoe kan vanuit onze hoofdstad. Dit jaar duurt het festival voor het eerst niet een dag, maar een volledig weekend. Wij gingen al eens langs tijdens de opbouw om te horen hoe het festival zo groot werd.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Lennik spreekt zich uit over mogelijke fusie in het Pajottenland: “We mogen niet over één nacht ijs gaan”
  PREMIUM
  Lennik

  Lennik spreekt zich uit over mogelijke fusie in het Pajotten­land: “We mogen niet over één nacht ijs gaan”

  Komt er binnenkort een fusie in het Pajottenland? De CD&V-meerderheden van Galmaarden, Herne en Gooik zijn er alvast over aan het nadenken. Eind dit jaar zou de beslissing zelfs al vallen. Maar de partijen N-VA en Groen denken er anders over. Zij willen Lennik én Pepingen ook in deze fusie betrekken. Het gemeentebestuur van Lennik reageert nu voor het eerst op die commotie.