Pauwel Sven Defrère en zijn bende trokken er dit weekend opnieuw op uit in Galmaarden en dit keer voor het hoogtepunt van de Pauwelfeesten: de Pauwelviering.
Volledig scherm
Pauwel Sven Defrère en zijn bende trokken er dit weekend opnieuw op uit in Galmaarden en dit keer voor het hoogtepunt van de Pauwelfeesten: de Pauwelviering. © Bart Kerckhoven

Zelfs corona krijgt Pauwelviering niet klein: Sven en zijn bende trokken in beperkte stoet naar Pauwelhoeve

GalmaardenPauwel Sven Defrère en zijn bende trokken er dit weekend opnieuw op uit en dit keer voor het hoogtepunt van de Pauwelfeesten: de Pauwelviering.

 1. RESTOTIP. Behnan (42) ruilt Londen voor Asse: “Topkwaliteit aan zeer lage prijzen”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Behnan (42) ruilt Londen voor Asse: “Topkwali­teit aan zeer lage prijzen”

  Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken voor De Volle Steenwegh, het iconische pand langs de Steenweg in Asse met een tram die uit één van de muren lijkt te komen. Behnan Moradi (42) is er de nieuwe uitbater en chef-kok van Resto & Bar Lord. Hij was uitbater van een restaurant in Londen, maar keerde dus terug naar België. “Het eten dat ik aanbied moet 5-sterrenkwaliteit zijn”, zegt hij. “Alle ingrediënten en producten worden daarom zeer nauwkeurig uitgekozen.”
  Asse
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Al zeker vijf jaar risico op vallende brokstukken, maar nu gaat restauratie toren Abdijkerk dan toch van start: “Kostprijs is intussen opgelopen tot 1,2 miljoen”
  PREMIUM

  Al zeker vijf jaar risico op vallende brokstuk­ken, maar nu gaat restaura­tie toren Abdijkerk dan toch van start: “Kostprijs is intussen opgelopen tot 1,2 miljoen”

  De toren van de Abdijkerk wordt eindelijk gerestaureerd. Er zijn al jaren plannen om de toren te restaureren, maar er werd gewacht op subsidies van de Vlaamse overheid. De toren wordt al vijf jaar beschermd met een omheining omdat er brokstukken naar beneden kunnen vallen. Omdat er nu pas van start kan worden gegaan met de werken, kost de restauratie al 400.000 euro meer.
  Ninove