Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Woonzorgcentrum De Zwaluw krijgt zebrapad, dus dat aan het Oudstrijdersplein moet weg

GalmaardenEr komt een nieuw zebrapad aan woonzorgcentrum De Zwaluw in Vollezele (Galmaarden). Maar om dat toe te laten, moet het zebrapad enkele meters verder aan het Oudstrijdersplein verdwijnen. Geen slimme keuze, vond N-VA tijdens de afgelopen gemeenteraad.

 1. Historische ijzergieterij Fondatel wordt omgevormd tot bruisende woonbuurt: “Dit project zal tegemoetkomen aan alle noden”
  PREMIUM
  Herne

  Histori­sche ijzergiete­rij Fondatel wordt omgevormd tot bruisende woonbuurt: “Dit project zal tegemoetko­men aan alle noden”

  De site van de voormalige ijzergieterij Fondatel in Herne -die er al meer dan tien jaar verlaten bij ligt- bruist binnenkort opnieuw van het leven. Op de fabrieksterreinen in de Lorengstraat verrijzen de komende jaren 76 woningen in een groene en landelijke omgeving. Het project vormt het sluitstuk van de heropwaardering van de volledige stationsomgeving. Maar, dat is niet het enige wat projectontwikkelaar Dyls voor de site in petto heeft... “De voordelen die deze gloednieuwe site te bieden heeft, zijn niet meer op één hand te tellen”, klinkt het ook al bij een enthousiaste burgemeester Kris Poelaert (CD&V).
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”