Wandelen door de mooie Pajotse natuur
Volledig scherm
Wandelen door de mooie Pajotse natuur © Marc Colpaert

Wandelen in het Pajottenland op 1 mei

0 reacties

 1. Renovatie Sint-Pieterskerk na drie jaar afgerond: “Nu het orgel nog, want dat is ons essentiële sluitstuk”
  Gooik

  Renovatie Sint-Pieters­kerk na drie jaar afgerond: “Nu het orgel nog, want dat is ons essentiële sluitstuk”

  De deuren van de Sint-Pieterskerk in Leerbeek (Gooik) zijn vrijdag opnieuw open gegaan. Na een restauratie van drie jaar kan het kerkje opnieuw gebruikt worden voor huwelijken, doopsels, beperkte erediensten en culturele- en toeristische activiteiten. Dankzij het totale kostenplaatje van zo’n 2 miljoen euro is de volledige kerk in al z’n glorie hersteld. “De volgende stap is de restauratie van het ‘Le Royer’-orgel uit 1648, hét essentiële sluitstuk in de renovatie van het kerkje”, klinkt het bij burgemeester Michel Doomst (CD&V).
 2. Gemeente wil begraafplaats onder handen nemen, maar stoot op petitie met bijna 700 handtekeningen: “Totaal gebrek aan respect voor overledenen”
  PREMIUM
  Galmaarden

  Gemeente wil begraaf­plaats onder handen nemen, maar stoot op petitie met bijna 700 handteke­nin­gen: “Totaal gebrek aan respect voor overlede­nen”

  De geplande herinrichting van het kerkhof in Vollezele, waarbij bepaalde graven moeten verdwijnen, stoot op protest. Buurtbewoners en familieleden lanceerden een petitie, die al 675 handtekeningen kreeg. Tijdens de jongste gemeenteraad kreeg het burgerplatform ‘Red Begraafplaats Vollezele’ de kans om in dialoog te gaan met het gemeentebestuur.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug