Foto Colpaert
Volledig scherm
© Foto Colpaert

Wandelclub zet actieve leden in de bloemetjes

 1. INTERVIEW. Vioolbouwer Thomas Meuwissen: “Een nieuw instrument kan even goed zijn als een oude Stradivarius”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Vioolbou­wer Thomas Meuwissen: “Een nieuw instrument kan even goed zijn als een oude Stradivari­us”

  Van over de hele wereld kloppen topmuzikanten aan bij Thomas Meuwissen. De vioolbouwer is een van de weinigen in ons land die het bijzondere ambacht uitoefenen. “Velen blijven vasthouden aan oude instrumenten, omdat ze het onterecht zien als een goede financiële investering. Maar mijn vak is ook een statement tegen de wegwerpmaatschappij", vertelt Thomas, die ons rondleidt in zijn atelier in hartje Brussel.
 2. Zo zal jouw kind vanaf 1 september veilig naar school kunnen in Galmaarden: “Overal een vaste zone 30 met mogelijke verbalisering bij overtredingen”
  PREMIUM
  Galmaarden

  Zo zal jouw kind vanaf 1 september veilig naar school kunnen in Galmaarden: “Overal een vaste zone 30 met mogelijke verbalise­ring bij overtredin­gen”

  De zomervakantie loopt stilaan op z’n einde. Kinderen zullen vanaf 1 september opnieuw naar school moeten trekken. In Galmaarden zal de start van het nieuwe schooljaar voor jou misschien net iets anders verlopen. De gemeente heeft deze zomer namelijk werk gemaakt van veiligere schoolomgevingen. Zowat alle scholen zijn intussen aan bod gekomen, en die veranderingen zullen -zeker de eerste dagen- hoogstwaarschijnlijk een grote impact hebben. Wij zetten alle veranderingen per school voor jou even op een rijtje.