Veronika kreeg van minister Koen Geens het beeldje
Volledig scherm
Veronika kreeg van minister Koen Geens het beeldje © Marc Colpaert

Veronika wint het bronzen beeldje Brillant en daar was ze blij mee

Veronika De Moor uit Galmaarden won afgelopen zondag het bronzen beeldje Brillant tijdens de Brillantworp in Vollezele. 

 1. Coronabesmettingen in Bever schieten plots de hoogte in: “Beverse Bloedgevers zijn het slachtoffer van het besmettelijke virus”
  Bever

  Coronabe­smet­tin­gen in Bever schieten plots de hoogte in: “Beverse Bloedge­vers zijn het slachtof­fer van het besmette­lij­ke virus”

  Sinds een aantal weken schiet het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen de hoogte in. Bever kwam meerdere keren onder de aandacht doordat er maandenlang geen besmettingen werden vastgesteld. Het dorpje is meer dan zes maanden gespaard gebleven, maar op 20 augustus werd de allereerste besmetting bevestigd in de kleine gemeente. In Bever zijn er de laatste 14 dagen zelfs 18 nieuwe besmettingen vastgesteld.
 2. Praktijk-bijscholingen voor zorgkundigen gaan veilig door bij Pajottenlands Centrum in Lennik

  Prak­tijk-bijscholin­gen voor zorgkundi­gen gaan veilig door bij Pajotten­lands Centrum in Lennik

  Bijscholen in het Pajottenlands Centrum langs de Albert Vanderkelenstraat in Lennik gebeuren regelmatig. Steeds onder begeleiding van een professional. “Voor onze zorgkundigen hielden we begin oktober een bijscholing rugschool”, zegt Ann Denie van thuiszorgorganisatie Pajottenlands Centrum. “Het is een praktische vorming met praktijkoefeningen, hiervoor moeten er in de huidige omstandigheden wel meer veiligheidsregels in acht genomen worden. Dit zijn dan dingen zoals handgel, mondmaskers en afstand houden tussen de deelnemers onderling en de gespecialiseerde lesgever van Viac vzw. Kwaliteit van de werking is een blijvend aandachtspunt, ook voor de gezondheid van de eigen medewerkers bij het Pajottenlands Centrum.”