Urbanus met zijn nieuwe strip.
Volledig scherm
Urbanus met zijn nieuwe strip. © Tom Vierendeels

Tollembeekse brandweermannen spelen hoofdrol in nieuwste strip van Urbanus: “Verlof genomen om dit moment niet te missen”

TollembeekUrbanus stelde vrijdagochtend zijn nieuwste stripverhaal ‘De blussers van Tollembeek’ voor in de kazerne van Tollembeek. Of waar had je gedacht! Het verhaal en de personages zijn fictief, maar binnen het korps herkennen sommigen zich toch in bepaalde figuurtjes. “Uiteraard zijn we fier”, glundert adjudant Wouter Jeanfils. “Binnen de zone noemen ze ons ook wel de Urbanusploeg.”

1 reactie

 • Florent Van laer

  1 maand geleden
  Knap idee. Goed gedaan Urbanus en Willy.
 1. Na overname Halse tearoom, recht Lisa (26) één jaar later de rug in Gooik: “Ze hadden hier nood aan een ontbijt- en lunchbar!”
  PREMIUM
  Gooik

  Na overname Halse tearoom, recht Lisa (26) één jaar later de rug in Gooik: “Ze hadden hier nood aan een ontbijt- en lunchbar!”

  Lisa Leuckx (26) is een jonge onderneemster die het hoofd niet laat hangen. Zowat een jaar geleden moest ze afscheid nemen van haar tearoom Servais in Halle. Vandaag staat Lisa er weer, twee gemeentegrenzen verderop. Met haar eigen ontbijt- en lunchbar Jane’s, aan de stelplaats van De Lijn in Gooik. “Genoemd naar mijn Bulldog”, lacht ze. “Dus ja, honden zijn hier welkom!”
 2. Brandweer rukt uit voor uitslaande dakbrand
  Bever

  Brandweer rukt uit voor uitslaande dakbrand

  De brandweerzone Vlaams-Brabant West werd zaterdagochtend rond 6.45 uur opgeroepen voor een brand langs Commijn in Bever. Samen met de collega’s van de Zone de Secours de Wallonie Picarde kregen ze de uitslaande brand van een bijgebouw in een boerderij snel onder controle. “Doordat het bijgebouw tegen de bestaande woning aangebouwd was, is er ook water- en rookschade mogelijk in de woning”, aldus woordvoerder Alain Habils. “De bewoners werden tijdig in veiligheid gebracht waardoor niemand gewond raakte bij het voorval.” Hoe de brand is kunnen ontstaan, moet verder onderzoek uitwijzen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen