Kristien Petrlic (Toerisme Vlaams-Brabant), Katrien Meersseman (Pajottenland+), Sofie Van Belle (café Terlindenhof), Ann Geeroms (volkscafé De Cam) en Roderik Vanderkelen (drukkerij ABC).
Volledig scherm
Kristien Petrlic (Toerisme Vlaams-Brabant), Katrien Meersseman (Pajottenland+), Sofie Van Belle (café Terlindenhof), Ann Geeroms (volkscafé De Cam) en Roderik Vanderkelen (drukkerij ABC). © rv

Streekinfozuilen vernieuwen toeristisch onthaal: “Niet alleen verdeelpunten voor brochures en folders”

Gooik/Herne/GalmaardenDe tijd dat toeristen alleen in toeristische infokantoren op zoek gaan naar reisinspiratie, is voorbij. Streekorganisatie Pajottenland+ werkte daarom toeristische onthaalpunten uit, die je vindt in volkscafés De Cam in Gooik en Terlindenhof in Herne. Ook in gemeenschapscentrum Baljuwhuis in Galmaarden en aan het Museum van het Belgisch Trekpaard in Vollezele staan streekinfozuilen.

 1. Residentie Egelantier wordt duurzaam woonproject in centrum van Herne: “Door in kernen te wonen zal het landelijk Pajots karakter behouden blijven”
  PREMIUM
  Herne

  Residentie Egelantier wordt duurzaam woonpro­ject in centrum van Herne: “Door in kernen te wonen zal het landelijk Pajots karakter behouden blijven”

  De feestzaal van de restaurant Egelantier en café Moonlight zullen binnenkort plaats ruimen voor een duurzaam nieuwbouwproject van aannemer en projectontwikkelaar BATO uit Schepdaal. De gebouwen voldoen al een tijdje niet meer aan de normen. Het centrum van Herne zal hierdoor beschikking over acht gloednieuwe appartementen. “Er moet meer in de kernen van gemeenten gewoond worden zodat ons Pajots landschap behouden blijft”, aldus Dirk Evenepoel van BATO.
 2. Babybox op Materniteit verdwijnt, koalakamers voor prematuurtjes en pandemieproof sas op Intensieve: met deze ‘Big Five’ moderniseert AZ Sint-Maria het ziekenhuis
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Babybox op Materni­teit verdwijnt, koalak­amers voor prematuur­tjes en pandemiep­roof sas op Intensieve: met deze ‘Big Five’ moderni­seert AZ Sint-Ma­ria het ziekenhuis

  In het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle lopen aannemers af en aan terwijl het ziekenhuis op volle toeren draait. Vijf werven worden al uitgevoerd in afwachting van de grootse uitbreidingsplannen. Wij gingen op bezoek achter de schermen van ‘The Big Five’. “De overlast voor patiënten en personeel beperken is een grote uitdaging", klinkt het.