pardoes galmaarden
Volledig scherm
PREMIUM
pardoes galmaarden © Amber Gys

RESTOTIP. Bagelbar Pardoes in Galmaarden: “Heerlijke combinaties met ultraverse producten”

GalmaardenJerry Janssens (40) en Jessica Peemans (34) openden begin augustus de allereerste koffie- en bagelbar in Galmaarden. Ze starten aan hun droomavontuur met vijf soorten koffie, een tiental soorten bagels, een aardbeiensmoothie en verschillende salades. Als rasechte bagelfans vonden we het hoog tijd om eens bij Pardoes langs te gaan.

 1. Vzw De Mark organiseert boomplantactie
  Herne

  Vzw De Mark organi­seert boom­plantac­tie

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseert vzw De Mark een boomplantactie met medewerking van de gemeentebesturen van Herne, Bever en Galmaarden. Hoofddoelstelling is de (her)aanplant van streekeigen struiken en bomen. Hoe meer bomen en planten, hoe beter voor de luchtkwaliteit en het klimaat. Het volledig assortiment kan je vinden op www.vzwdemark.be. Bestellingen moeten geplaatst worden voor 20 oktober. Deze moeten ook afgehaald worden op zaterdag 13 november aan de gemeentelijke loods in Tollembeek (Galmaarden).
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?