Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen werden opgenomen in de orde van het Broederschap Manneken-Pis Geraardsbergen.
Volledig scherm
Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen werden opgenomen in de orde van het Broederschap Manneken-Pis Geraardsbergen. © rv

Pajottenland en Vlaamse Ardennen ronden samenwerking af met schenking kostuumpje Manneken-Pis

PajottenlandVier jaar lang hebben het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen elkaar als plattelandsregio’s versterkt via gemeenschappelijke kenmerken zoals het landschap, erfgoed & wandel- en fietsrecreatie. De schenking van een gepersonaliseerd kostuumpje aan het Manneken-Pis van Geraardsbergen sluit het samenwerkingsproject passend af. Voor het Manneken is dit intussen het 350ste kledingstuk in z’n collectie.

 1. INTERVIEW. Vioolbouwer Thomas Meuwissen: “Een nieuw instrument kan even goed zijn als een oude Stradivarius”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Vioolbou­wer Thomas Meuwissen: “Een nieuw instrument kan even goed zijn als een oude Stradivari­us”

  Van over de hele wereld kloppen topmuzikanten aan bij Thomas Meuwissen. De vioolbouwer is een van de weinigen in ons land die het bijzondere ambacht uitoefenen. “Velen blijven vasthouden aan oude instrumenten, omdat ze het onterecht zien als een goede financiële investering. Maar mijn vak is ook een statement tegen de wegwerpmaatschappij", vertelt Thomas, die ons rondleidt in zijn atelier in hartje Brussel.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.