Pajotse gemeenten gaan van start met Eaglebe Smart City Platform.
Volledig scherm
Pajotse gemeenten gaan van start met Eaglebe Smart City Platform. © Amber Gys

Pajotse gemeenten gaan van start met Eaglebe Smart City Platform: “Via het nieuw evenementenloket kunnen verenigingen makkelijker hun vergunning aanvragen”

PajottenlandGoed nieuws voor de inwoners van Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen want met het Eaglebe Smart City Platform wordt een aanvraag indienen veel makkelijker. Denk maar aan een evenement of een inname openbaar domein waarvoor je nu in slechts enkele clicks de aanvraag kan doen. Deze gemeenten werkten voordien elk met een eigen systeem dat niet altijd even vlot verliep, vaak veel tijd in beslag nam en ingewikkeld in elkaar zat.

 1. Voorstelling met Lien Van de Kelder gestreamd naar Sint-Augustinus
  Halle

  Voorstel­ling met Lien Van de Kelder gestreamd naar Sint-Augustinus

  De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle krijgen eind januari een portie cultuur geserveerd en ze hoeven er niet eens Sint-Augustinus voor te verlaten. Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen brengen op 31 januari een gevarieerd liedjesprogramma. ‘CHiQUE DiNGUES’ is muziektheater met smartlappen en levensliederen. De voorstelling zelf wordt tot in het woonzorgcentrum gestreamd. Dat gebeurt dankzij een samenwerking van 18 cultuurhuizen die zo de voorstelling naar een vijftigtal zorgvoorzieningen “Cultuurcentrum ’t Vondel is onze overbuur”, zegt Elke De Cuyper, Algemeen Directeur van WZC Sint-Augustinus. “We werken dus regelmatig samen. Onze bewoners houden nog van cultuur. Zeker muziek spreekt tot hun verbeelding. We wilden dus zeker nog eens meewerken aan een livestream. De aankleding van onze polyvalente zaal hier ter plekke zorgt voor een extra ervaring.” Er worden flyers en affiches verspreid en iemand zal ook tickets scheuren bij het binnenkomen. Er is geluidsversterking, een groot scherm en verduisterende gordijnen en de bewoners krijgen ook een blik achter de schermen vanuit de artiestenloge.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.