Een fietspad is er niet, het voetpad is al niet veel beter
Volledig scherm
Een fietspad is er niet, het voetpad is al niet veel beter © Marc Colpaert

Na 26 jaar nog steeds geen concrete plannen voor veilig fiets- of voetpad in Plaatsstraat

In 1993 werd de onteigeningsprocedure ingezet als eerste stap naar een veilige Plaatsstraat in Tollembeek, vandaag 26 jaar later is er nog geen duidelijkheid, wanneer op deze drukke en gevaarlijke gewestweg een degelijk fiets- en voetpad gaan aangelegd worden. De meeste mensen zijn ondertussen onteigend, de huizen die te dicht naast de straat stonden zijn afgebroken, maar concrete plannen zijn er vandaag nog steeds niet. Ondertussen zijn vele mensen deze onveilige situatie meer dan beu.

 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 2. Ellen Leuckx (31) baat kledingwinkel ‘Juffra’ in eigen inkomhal uit: “En binnenkort opent de eerste kleine zaak in Ninove”
  PREMIUM
  Gooik

  Ellen Leuckx (31) baat kledingwin­kel ‘Juffra’ in eigen inkomhal uit: “En binnenkort opent de eerste kleine zaak in Ninove”

  De 31-jarige Ellen Leuckx opende op 14 augustus haar eigen kledingwinkel in Gooik, en dat in de inkomhal van haar eigen huis. Juffra moet een gezellige zaak worden waar vrouwen zowel voor kleding als accessoires terechtkunnen. “Niet iedereen wil bestellen op de grote webshops in Vlaanderen. Kleine kledingzaken in de buurt zijn vaak een must, zeker tijdens de huidige coronacrisis”, vertelt Ellen.
 1. Daling van aantal besmettingen in Galmaarden op zondag 18 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Galmaarden op zondag 18 oktober

  In Galmaarden zijn er op één dag 7 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 12. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 50 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Galmaarden komt dat getal nu op 566 te liggen. Galmaarden heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.