Meteo Tollembeek in Galmaarden bestaat 10 jaar, geen groot feest, maar wel een bezoek van het voltallige schepencollege.
Volledig scherm
PREMIUM
Meteo Tollembeek in Galmaarden bestaat 10 jaar, geen groot feest, maar wel een bezoek van het voltallige schepencollege. © Amber Gys

Meteo Tollembeek viert 10e verjaardag. In 2011 opgestart als een uit de hand gelopen hobby, nu volwaardig weerstation in het Pajottenland

GalmaardenHet Weerstation van Galmaarden bestaat dit jaar 10 jaar, en dat moet gevierd worden. Toch volgens bezieler Luc Herremans (64), voor wie het in 2011 allemaal begon als een uit te hand gelopen hobby. Meteo Tollembeek is doorheen de jaren stevig gegroeid als weerstation en werd een vaste waarde in het Pajottenland. “Doorheen alle jaren hebben we al meer dan 6.000 personen mogen ontvangen”, vertelt Luc ons.

 1. Zondag kan je gratis kaarten afhalen op de 4 verdeelpunten van de fietsroute Mark-en Dendervallei
  Herne

  Zondag kan je gratis kaarten afhalen op de 4 verdeelpun­ten van de fietsroute Mark-en Denderval­lei

  Op zondag 26 september zullen de vier deelnemers aan het fietsproject ‘Mark-en Dendervallei’ van vzw De Mark Bever-Galmaarden-Herne -met ondersteuning van de betrokken gemeenten- gratis kaarten uitdelen van deze fietsroute. Iedereen is welkom op 26 september van 10 tot 16 uur op de vier gratis animatiestandjes in Herne, Geraardsbergen, Edingen en Deux-Acren. Er is ook een gratis download van GPX-routepunten ter beschikking via de website van Contrat Rivière Dendre.
 1. Vijfde editie ‘De Okkernoot Cup’ op voetbalvelden KV Eendracht Winnik
  Galmaarden

  Vijfde editie ‘De Okkernoot Cup’ op voetbalvel­den KV Eendracht Winnik

  Vorig jaar moest De Okkernoot Cup door corona een jaartje overslaan, maar dit jaar was het dubbel zo hard genieten van sportief plezier voor de bewoners van De Okkernoot Vollezele, Halle en Denderwindeke. Die vond afgelopen week plaats op de terreinen van KV Eendracht Winnik. Voor het eerst sinds lang konden alle begeleiders samen met de bewoners van de drie vestigingen nog eens deelnemen aan een gezamenlijke activiteit. Naast de voetbalmatch voorzagen de organisatoren (begeleidsters Lynn en Annelore) een springkasteel, penalty cup, petanque, voetbowling en heel wat andere activiteiten.