Voormalig burgemeester Pierre Deneyer aan de Paulusstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig burgemeester Pierre Deneyer aan de Paulusstraat. © Amber Gys

Hulpdiensten belanden meermaals op foute kant van Paulusstraat: “Zorgverlening van bewoners komt in gedrang”

GalmaardenOp een half jaar tijd belandden de hulpdiensten al drie keer op de verkeerde kant van de Paulusstraat in Galmaarden. De straat wordt in het midden gescheiden door een veldweg, wat maakt dat het niet zo’n ideale situatie is om bepaalde huisnummers te bereiken. Voormalig burgemeester Pierre Deneyer is bezorgd om het welzijn van die bewoners en kaart het probleem aan. “Hier moet een oplossing voor komen!”

 1. Eerste prikjes toegediend in vaccinatiecentrum Koornmolen
  Gooik

  Eerste prikjes toegediend in vaccinatie­cen­trum Koornmolen

  In het vaccinatiecentrum in sporthal Koornmolen in Gooik werden afgelopen vrijdag de eerste 100 vaccins toegediend. Onder meer de vrijwilligers, huisartsen, tandartsen en verpleegkundigen uit de gemeenten Gooik, Lennik, Herne, Galmaarden, Bever, Roosdaal en Lennik werden hiervoor opgeroepen. Centrumverantwoordelijke Gaëlle Saelens kreeg hierbij de eer om als eerste gevaccineerd te worden. Dinsdag en donderdag volgt nog een tweede lading van 150 vaccins van AstraZeneca voor zorgverleners uit de eerstelijnszone Pajottenland. Nadien volgen ook nog de vaccins van Pfizer.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven