Superkindjesdag in Baljuwtuin
Volledig scherm
Superkindjesdag in Baljuwtuin © Amber Gys

Grote vakantie wordt afgesloten met Superkindjesdag in Baljuwtuin

GalmaardenVrijdag hebben 125 kinderen een geweldige afsluiter van hun zomer beleefd dankzij de Superkindjesdag in de Baljuwtuin van Galmaarden. Na de afgelasting van de editie in 2020 konden kinderen van 3 tot 12 jaar zich opnieuw gratis uitleven in de grote tuin.

 1. Onthaalmoeder voor rechter na dooreenschudden van 7 maanden oude baby: “Kans is groot dat ze het gedaan heeft, maar er blijft twijfel”
  Gooik

  Onthaalmoe­der voor rechter na dooreen­schud­den van 7 maanden oude baby: “Kans is groot dat ze het gedaan heeft, maar er blijft twijfel”

  Een 55-jarige onthaalmoeder uit Gooik is voor de Brusselse correctionele rechtbank verschenen omdat ze in juni 2015 een zeven maanden oude baby zou hebben dooreengeschud. Het kindje werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar herstelde volledig. Zelf houdt de vrouw vol dat ze niets fout heeft gedaan en ook het parket is niet overtuigd van haar schuld. “Maar er is geen enkel andere mogelijkheid dan dat zij hiervoor verantwoordelijk is”, klonk het bij de ouders van het meisje.
 1. Boeren uit Appelterre riskeren tot zes maanden cel omdat ze onder meer een drachtige koe met nek uit Dender sleuren: “Ze behandelen hun dieren ongelooflijk bruut”
  PREMIUM
  Appelterre/Ninove/Geraardsbergen

  Boeren uit Appelterre riskeren tot zes maanden cel omdat ze onder meer een drachtige koe met nek uit Dender sleuren: “Ze behandelen hun dieren ongeloof­lijk bruut”

  De twee boeren, vader en zoon, uit Appelterre die de voorbije twee jaar meermaals opschudding veroorzaakten over de manier waarop ze met hun dieren omgaan, moesten maandag voor de Dendermondse rechtbank verschijnen. Vader Alfred V. (86) riskeert zes maanden cel, zoon Marc (50) de helft. Er worden hen drie gevallen van dierenmishandeling in Ninove en Geraardsbergen aangewreven. “Ongehoord en shockerend”, vinden ze bij Gaia en Animal rights, die zich burgerlijke partij stelden.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Verenigingsleven onder druk na sluiting feestzalen: “Toekomst van horeca in Herne ziet er niet rooskleurig uit”
  Herne

  Vereni­gings­le­ven onder druk na sluiting feestzalen: “Toekomst van horeca in Herne ziet er niet rooskleu­rig uit”

  Verenigingen die in Herne binnenkort een evenement willen organiseren, zijn er momenteel aan voor de moeite. Zowat alle feestzalen in het centrum van de gemeente hebben de deuren moeten sluiten. De boosdoener: de coronacrisis. “We kampen met een zware horecacrisis nu drie van onze zalen hun boeken toe doen en andere zalen zijn vaak onbetaalbaar voor onze verenigingen”, verduidelijkt burgemeester Kris Poelaert (CD&V).