Gloednieuwe ‘emotiecaravan’ pronkt op speelplaats GBS Galmaarden
Volledig scherm
Gloednieuwe ‘emotiecaravan’ pronkt op speelplaats GBS Galmaarden © Amber Gys

Gloednieuwe ‘emotiecaravan’ pronkt op speelplaats GBS Galmaarden

GalmaardenAfgelopen vrijdag werd een nieuwe caravan ingehuldigd op de speelplaats van de Gemeentelijke Basisschool in Galmaarden. De bedoeling hiervan is om de kinderen een plekje te geven waar ze tot rust kunnen komen als ze blij, bang, boos of verdrietig zijn. Kortom: een plekje waar alle kinderen hun emoties een plaatsje te kunnen geven. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Deelfiets, -step, -scooter of -auto: wat is de beste keuze voor jou? Wij maken je wegwijs in aanbod in Brussel
  PREMIUM
  Brussel

  Deelfiets, -step, -scooter of -auto: wat is de beste keuze voor jou? Wij maken je wegwijs in aanbod in Brussel

  Steps, scooters, fietsen, auto’s én openbaar vervoer: het bos door de bomen zien als het op deelmobiliteit aankomt in het Brusselse is al even niet meer vanzelfsprekend. In dit stuk zetten we de belangrijkste spelers op een rij, zoomen we in op tarieven en regelgeving, abonnementen, cijfers en het ecovriendelijk plaatje. “De eerste steps waren wegwerpsteps, met een levensduur van vier maanden. Allesbehalve duurzaam dus”, weet Brussels parlementslid Arnaud Verstraete (Groen).