De gerestaureerde Sint-Leonarduskapel is opnieuw toegankelijk.
Volledig scherm
De gerestaureerde Sint-Leonarduskapel is opnieuw toegankelijk. © Amber Gys

Gerestaureerde Sint-Leonarduskapel in Tollembeek officieel ingehuldigd

GalmaardenDe Sint-Leonarduskapel in Tollembeek (Galmaarden) heeft net een grote restauratie achter de rug. Omdat die de status van beschermd onroerend erfgoed heeft, kreeg de gemeente een financiële steun agentschap Onroerend Erfgoed. De totaalprijs van de werken bedraagt uiteindelijk 80.373,34 euro.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Tot € 350 boete voor wie het toch doet: Meeste gemeenten in het Pajottenland verbieden vuurwerk rond de jaarwisseling
  PREMIUM
  Pajottenland

  Tot € 350 boete voor wie het toch doet: Meeste gemeenten in het Pajotten­land verbieden vuurwerk rond de jaarwisse­ling

  Voor velen zijn Nieuwjaar en vuurwerk onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wie van plan is om 2022 in te luiden met een knal, kan wel eens bedrogen uitkomen. Heel wat burgemeesters in het Pajottenland verbieden immers vuurwerk. In gemeenten waar het niet toegelaten is, staan er zelfs GAS-boetes op die kunnen oplopen tot 350 euro. Zo wordt het afsteken van een vuurpijl op veel plaatsen een wel heel dure grap. Wij zochten uit waar het mag en waar niet.