Het burgerplatform 'Red Begraafplaats Vollezele' startte een protestactie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het burgerplatform 'Red Begraafplaats Vollezele' startte een protestactie. © RV

Gemeente wil begraafplaats onder handen nemen, maar stoot op petitie met bijna 700 handtekeningen: “Totaal gebrek aan respect voor overledenen”

GalmaardenDe geplande herinrichting van het kerkhof in Vollezele, waarbij bepaalde graven moeten verdwijnen, stoot op protest. Buurtbewoners en familieleden lanceerden een petitie, die al 675 handtekeningen kreeg. Tijdens de jongste gemeenteraad kreeg het burgerplatform ‘Red Begraafplaats Vollezele’ de kans om in dialoog te gaan met het gemeentebestuur.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Galmaarden een diervriendelijke gemeente? En hoe staat het met de herinrichting van de vijf schoolomgevingen?
  PREMIUM
  Galmaarden

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Galmaarden een diervrien­de­lij­ke gemeente? En hoe staat het met de herinrich­ting van de vijf schoolomge­vin­gen?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Galmaarden, een Pajotse gemeente die beloofde om de Sint-Pieterskerk te herbestemmen, de vijf schoolomgevingen te heraanleggen, een seniorenraad op te richten en het label diervriendelijke gemeente wou krijgen.
 1. Van een rusthuis tot een oud klooster: Op deze 7 (opmerkelijke) plaatsen in het Pajottenland kan je in alle rust gaan blokken
  PREMIUM
  Pajottenland

  Van een rusthuis tot een oud klooster: Op deze 7 (opmerke­lij­ke) plaatsen in het Pajotten­land kan je in alle rust gaan blokken

  Voor studenten breekt er weer een stresserende periode aan. De examens staan voor de deur en dus moeten er heel wat cursussen geblokt worden. Je kamer of je kot zijn niet meteen de meest inspirerende omgeving daarvoor. Daarom zochten wij uit waar je in het Pajottenland samen met je medestudenten de examens kan voorbereiden. Zo vind je wel wat opvallende locaties. Kies hieronder alvast je favoriete plekje en laat dan die onderscheiding maar komen!