Schepenen Marleen Merckaert en Ludo Persoons.
Volledig scherm
Schepenen Marleen Merckaert en Ludo Persoons. © rv

GBS Galmaarden en Tollembeek ondergingen broodnodige renovatiewerken

GalmaardenHet gemeentebestuur van Galmaarden vindt het belangrijk om de schoolgebouwen te onderhouden en herstellingen uit te voeren waar nodig. Daarom werden er enkele verbeteringen gedaan aan de gemeentelijke basisscholen van Galmaarden en Tollembeek.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Historische ijzergieterij Fondatel wordt omgevormd tot bruisende woonbuurt: “Dit project zal tegemoetkomen aan alle noden”
  PREMIUM
  Herne

  Histori­sche ijzergiete­rij Fondatel wordt omgevormd tot bruisende woonbuurt: “Dit project zal tegemoetko­men aan alle noden”

  De site van de voormalige ijzergieterij Fondatel in Herne -die er al meer dan tien jaar verlaten bij ligt- bruist binnenkort opnieuw van het leven. Op de fabrieksterreinen in de Lorengstraat verrijzen de komende jaren 76 woningen in een groene en landelijke omgeving. Het project vormt het sluitstuk van de heropwaardering van de volledige stationsomgeving. Maar, dat is niet het enige wat projectontwikkelaar Dyls voor de site in petto heeft... “De voordelen die deze gloednieuwe site te bieden heeft, zijn niet meer op één hand te tellen”, klinkt het ook al bij een enthousiaste burgemeester Kris Poelaert (CD&V).
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm