Extra terrein en extra kleedkamers nodig

 1. VUB-professor zal dorpsschool Oetingen verbouwen tot STEAM Academy tegen 2024: “Nu samen details verder uitwerken”
  Gooik

  VUB-professor zal dorps­school Oetingen verbouwen tot STEAM Academy tegen 2024: “Nu samen details verder uitwerken”

  VUB-professor Hugo Thienpont (59) uit Gooik zal de dorpsschool in Oetingen kopen en ombouwen tot een STEAM Academy, een plek waar kinderen en jongeren in contact komen met wetenschap en kunst. De verkoop van het gebouw wordt geschat op zo’n 500.000 euro. De deal moet wel nog definitief goedgekeurd worden op de komende gemeenteraad. De academie en de bibliotheek zullen sowieso een plaatsje krijgen in het project, dat in 2024 klaar zou moeten zijn.
 2. Gooik heeft er een nieuw café bij! D’Hoeft wordt opnieuw gezellig stamcafé: “Eén van onze bieren werd vernoemd naar onze zoon”
  Gooik

  Gooik heeft er een nieuw café bij! D’Hoeft wordt opnieuw gezellig stamcafé: “Eén van onze bieren werd vernoemd naar onze zoon”

  Heuglijk nieuws uit Gooik, want de voormalige Brasserie D’Hoeft opent vanaf 8 mei opnieuw de deuren onder de naam Café D’Hoeft. De nieuwe uitbaters hadden al een café in Opwijk, Den Dreamer, maar dat hebben ze vorig jaar overgelaten. David (41) en Lotte (30) zijn er alvast klaar voor om klanten te ontvangen met één van hun 40 verschillende biersoorten.
 1. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!

 2. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?