René toont trots zijn gouden medaille die hij van wandelclub 'Parel van het Pajottenland' kreeg omdat hij vorig jaar de grootste afstand (3.991 km) aflegde.
Volledig scherm
René toont trots zijn gouden medaille die hij van wandelclub 'Parel van het Pajottenland' kreeg omdat hij vorig jaar de grootste afstand (3.991 km) aflegde. © Foto Colpaert

"Dit jaar stap ik 50.000ste kilometer"

LENNIK/VOLLEZELEAanvankelijk wilde hij gewoon wat kilootjes kwijtraken, maar het lijkt erop dat René Moonens (67) uit Lennik dit jaar de kaap van 50.000 wandelkilometers zal ronden. Hij is intussen al zeventien jaar lid van de Vollezeelse wandelclub 'Parel van het Pajottenland' en verzamelde in die tijd 47.000 kilometer op de teller.

 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 2. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
  PREMIUM
  Brussel en rand

  Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.