Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Bas Bogaerts

De Lijn schrapt binnenkort 22 haltes op grondgebied van Galmaarden

GalmaardenVervoersmaatschappij De Lijn hield in opdracht van de Vervoerregio Vlaamse Rand een onderzoek rond haltespreiding. Bij het bekijken van de verschillende haltes werd rekening gehouden met de huidige omgeving, afstanden tot vorige en volgende haltes, aantal opstappers, attractiepolen in de nabijheid, ligging ten opzichte van kruispunten, veiligheid en afstand tot woningen. 

  1. Willeke (10) lijdt aan zeldzame hersentumor, vrienden springen in de bres met padeltoernooi: “Ze draagt de haarloze coupe met enorm veel trots”
    PREMIUM
    Gooik/Ternat

    Willeke (10) lijdt aan zeldzame hersentu­mor, vrienden springen in de bres met padeltoer­nooi: “Ze draagt de haarloze coupe met enorm veel trots”

    In mei stopte de wereld met draaien voor de 10-jarige Willeke -die donderdag haar 10de verjaardag vierde- en haar familie uit Gooik. Na maanden van onderzoeken werd een zeldzame hersentumor vastgesteld. Enkele operaties later en nog maanden aan chemotherapie te gaan staat de familie nu voor de grootste uitdaging in hun leven. Dat is buiten tientallen vrienden gerekend, want zij organiseren dit weekend een padeltoernooi in Ternat ten voordele van het Kinderkankerfonds. “Want waar een Willeke is, is een weg”, klinkt het vastberaden.