In totaal staan er 20 campagneborden op zorgvuldig gekozen locaties verspreid over Galmaarden.
Volledig scherm
In totaal staan er 20 campagneborden op zorgvuldig gekozen locaties verspreid over Galmaarden. © rv

“Bedankt dat je kijkt voor je afslaat”: gemeente en VSV starten campagne rond veilig fietsen

GalmaardenSamen met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) start Galmaarden met een campagne rond veilig fietsen. Verspreid over de gemeente doken campagneborden op die fietsers en automobilisten oproepen om meer aandacht te hebben voor elkaar. Het initiatief kadert in een campagne waarbij de VSV en 188 Vlaamse steden en gemeenten de handen in elkaar slaan voor meer fietsveiligheid.

 1. 
Van glazen bloemen tot kunst met bouwafval: deze 7 kunstenaars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van glazen bloemen tot kunst met bouwafval: deze 7 kunste­naars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Op 13, 14 en 15 mei vindt Atelier in Beeld voor het eerst in levenden lijve plaats. Dan kan je langsgaan bij honderden kunstenaars uit heel Vlaanderen om een kijkje te nemen in hun heiligdom. Wij doorzochten het aanbod en selecteerden zeven kunstzinnige plekjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van leerlingen tekenkunst in Gooik tot een internationale artieste in Elsene. Hier geef je je ogen de kost.
 2. “Bestuurders met alcoholprobleem worden rijongeschikt verklaard, maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”
  PREMIUM
  VILVOORDE

  “Bestuur­ders met alcoholpro­bleem worden rijonge­schikt verklaard, maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”

  “Ik vraag u om een taalwijziging voor mijn cliënt.” Het is een zin die wel vaker weergalmt in de rechtbanken van het arrondissement Halle-Vilvoorde, waar procureur des Konings Ine Van Wymersch de strafrechtelijke plak zwaait. Iedereen heeft het recht om in zijn moedertaal berecht te worden en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. “Of misbruik...”, zegt Ine Van Wymersch in een exclusief interview met Het Laatste Nieuws.