Schepen Ludo Persoons (CD&V) bij de Sint-Pieterskerk in het centrum van Galmaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Ludo Persoons (CD&V) bij de Sint-Pieterskerk in het centrum van Galmaarden. © Amber Gys

13 jaar na verwoestende brand krijgt herbestemming afgebrande kerk vorm: “Concerten, overdekte markten of bibliotheek, alles is mogelijk”

GalmaardenHet is intussen al 13 jaar geleden dat de Sint-Pieterskerk in het centrum van Galmaarden getroffen werd door een zware en verwoestende brand. Na jaren speculeren over een mogelijke herbestemming of heropbouw, worden er nu vijf mogelijke projecten voorgesteld. Zullen we straks een boek gaan uitlenen in de kerk? Of zullen we er genieten van een concert? Wat wel al vast staat, is dat de ruimte flexibel invulbaar moet zijn.

  1. Afval ophalen, bomen slepen en meedraaien in de zorg... het Brabants trekpaard kan nog mee in de maatschappij: “We beulen die dieren echt niet af”
    Play
    Vlaams-Brabant

    Afval ophalen, bomen slepen en meedraaien in de zorg... het Brabants trekpaard kan nog mee in de maatschap­pij: “We beulen die dieren echt niet af”

    Het Brabants trekpaard mag wat vaker van stal gehaald worden voor zware klussen. Dat vinden ze alvast bij de provincie Vlaams-Brabant dat de dieren voorbije maanden in uiteenlopende sectoren aan het werk zette. “Die dieren zijn echte werkpaarden”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA). “Er is geen reden om hen op stal te laten staan als er zwaar werk verricht moet worden.”