1. Volledig vernieuwde Gambrinus heropent in hart van Ninoofs stadscentrum als eetcafé: “Afscheid van ‘t Zwemkaffee was emotioneel, maar we hebben iets mooi in de plaats gekregen”
  PREMIUM
  Ninove

  Volledig vernieuwde Gambrinus heropent in hart van Ninoofs stadscen­trum als eetcafé: “Afscheid van ‘t Zwemkaffee was emotioneel, maar we hebben iets mooi in de plaats gekregen”

  Chris Chrispeels en Kris Segers hebben donderdag café Gambrinus heropend. Het bekende café op het Oudstrijdersplein, dat in 1890 werd gebouwd, kreeg een volledige metamorfose en is nu ook een eetcafé. Afgelopen maand sloten de nieuwe uitbaters van Gambrinus nog de deuren van ‘t Zwemkaffee. Een groot deel van de menukaart daar nemen ze mee naar Gambrinus.
 1. Oud-burgemeester denkt na over klacht tegen schepen die hem betichtte kennis te willen aanstellen in verkeersbordenkwestie
  Ninove

  Oud-burgemees­ter denkt na over klacht tegen schepen die hem betichtte kennis te willen aanstellen in verkeers­bor­den­kwes­tie

  Oud-burgemeester en gemeenteraadslid Michel Casteur (Open Vld) denkt erover na om klacht in te dienen bij de gouverneur tegen schepen Wouter Vande Winkel (Samen-Groen) voor smaad en eerroof. Aanleiding is de discussie op de gemeenteraad van vorige week, waarbij Vande Winkel Casteur ervan verweet een kennis te willen aanstellen om het probleem rond de overbodige verkeersborden op te lossen.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Overleg maar nog geen sancties voor leerkrachten in middenschool nadat ze in opspraak kwamen: “We blijven met mensen bezig”
  Ninove

  Overleg maar nog geen sancties voor leerkrach­ten in midden­school nadat ze in opspraak kwamen: “We blijven met mensen bezig”

  De GO! Middenschool in Ninove is deze week in opspraak gekomen na vernederingen naar enkele leerlingen toe. In een groep zouden leerkrachten gelachen hebben met leerlingen, en werden er ook leerlingen vastgebonden aan een stoel. “We treden nu in overleg met de leerkrachten, maar we mogen niet vergeten dat we ondanks alles met mensen bezig blijven en de ware toedracht willen achterhalen”, zegt overkoepelend directeur Els Schockaert.