1. Kapper Marc (52) beleefde de gloriejaren van Tien Om Te Zien achter de schermen: “Ik moet goed werk geleverd hebben. De zangeres van Snap wou alleen nog door mij gekapt worden”
  PREMIUM
  Halle

  Kapper Marc (52) beleefde de glorieja­ren van Tien Om Te Zien achter de schermen: “Ik moet goed werk geleverd hebben. De zangeres van Snap wou alleen nog door mij gekapt worden”

  Tien weken lang duikt VTM in de archieven van het legendarische muziekprogramma Tien Om Te Zien. De kapsels van Vlaamse artiesten én wereldsterren werden destijds door kapper Marc Dekegel (52) uit Halle in de plooi gelegd. Speciaal voor ons haalt hij herinneringen op. Van Sergio die Take That-fans te grazen nam tot Paul Severs die in de file op de snelweg een privéconcertje weggaf aan de andere automobilisten. “Tijdens dat half uurtje in de kappersstoel werd er vrijuit gepraat”, zegt Marc. “Maar dat vertrouwen moest ik eerst wel verdienen.”
 2. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 1. Nieuwe asfaltlaag moet geluidshinder oplossen: Marktplein enkele weken afgesloten
  Galmaarden

  Nieuwe asfaltlaag moet geluidshin­der oplossen: Marktplein enkele weken afgesloten

  Van maandag 14 juni tot en met vrijdag 9 juli legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe asfaltverharding op het Marktplein tussen de Hoogstraat en het gemeentehuis in Galmaarden. Eerst wordt er gewerkt met tijdelijke verkeerslichten, maar later wordt het volledige Marktplein afgesloten voor het verkeer. “De geluidshinder voor omwonenden zal helemaal opgelost worden door deze werken”, klinkt het bij het AWV.
 1. Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”
  Asse/Ternat/Lennik

  Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”

  Het onweer dat vrijdagochtend over ons land trok, heeft voornamelijk in de streek van Asse en Ternat lelijk huis gehouden. Ook de omgeving van Lennik en Gooik werd getroffen. De hevige regenval zette straten en kelders blank en veroorzaakte op verschillende plaatsen ook gevaarlijke modderstromen. De brandweerzone Vlaams-Brabant West verwerkte een tweehonderdtal oproepen.
 2. Politie verdedigt zich na racismeklacht: “We werken al een jaar op afspraak, maar die vrouw dacht dat we haar niet wilden helpen”
  Ninove

  Politie verdedigt zich na racisme­klacht: “We werken al een jaar op afspraak, maar die vrouw dacht dat we haar niet wilden helpen”

  Een vrouw uit Ninove haalt in de Franstalige krant Le Soir uit naar de politie van de stad. Die wou haar naar eigen zeggen niet helpen met een klacht rond racisme en een aanrijding in de stad. De vrouw ging samen met haar vader naar het politiekantoor om aangifte te doen. Toen de politie daar vroeg om deze namiddag terug te komen en een afspraak te maken, gingen ze in Brussel klacht indienen en reageerde ze vol onbegrip. “Het gaat hier om een zuiver misverstand”, zegt korpschef Philippe De Cock.
 1. Café Jona maakt zich klaar voor het EK: “Met vier schermen vanuit alle hoeken de match volgen”
  Gooik

  Café Jona maakt zich klaar voor het EK: “Met vier schermen vanuit alle hoeken de match volgen”

  In café Jona, langs de Winnepenninckxstraat in Leerbeek (Gooik), zijn ze al volledig in de EK-stemming. Zaterdag spelen onze eigenste Rode Duivels hun eerste match tegen Rusland, en daar zijn uitbaters Marc en Carine meer dan klaar voor. Met een volledig versierd café én zichzelf feestelijk uitgedost te hebben, zullen ze zelfs op hun sluitingsdagen de deuren openen wanneer onze Belgen een match spelen.
 1. Beklaagde in tranen na ongeval dat leven kostte aan Wim Leroy uit ‘Boer zkt Vrouw’: “Ik zag hem echt niet aankomen”
  PREMIUM
  Pepingen

  Beklaagde in tranen na ongeval dat leven kostte aan Wim Leroy uit ‘Boer zkt Vrouw’: “Ik zag hem echt niet aankomen”

  “Een onoplettendheid met catastrofale gevolgen.” Zo omschreef de advocaat van beklaagde L.H. maandag in de Halse politierechtbank het dodelijk ongeval waarbij Boer zkt Vrouw-deelnemer Wim Leroy (47) vorig jaar om het leven kwam. Zijn cliënte gaf geen voorrang aan de motorrijder. Maar volgens haar advocaat is ook Leroy deels verantwoordelijk voor het fatale ongeval.
 2. Pas jaar na moord twee verdachten opgepakt voor moord in Ninove: Dealer pleegde ripdeal op Yassin (21)
  PREMIUM
  Appelterre-Eichem

  Pas jaar na moord twee verdachten opgepakt voor moord in Ninove: Dealer pleegde ripdeal op Yassin (21)

  Yassin F. werd in Appelterre-Eichem, deelgemeente van Ninove, op 21 maart 2020 door het hoofd geschoten door een van zijn eigen dealers nadat die hem wou beroven. Vorige week, ruim een jaar na de feiten werden er opnieuw verdachten opgepakt, en kwam het eerder toevallig aan het licht dat ze ook te maken hadden met de moord in Ninove. Het parket wil geen enkele informatie kwijt over de zaak.
 1. Hoe zal de vernieuwde Baljuwtuin er straks uitzien? Met deze ideeën gaat gemeente aan de slag
  PREMIUM
  Galmaarden

  Hoe zal de vernieuwde Baljuwtuin er straks uitzien? Met deze ideeën gaat gemeente aan de slag

  De gemeente Galmaarden zal binnenkort samen met Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei werk maken van de herinrichting van de Baljuwtuin. Welke projecten er een plekje krijgen, wordt mee bepaald door de inwoners. En die toonden zich al enthousiast: de gemeente kreeg liefst 161 ideeën binnen. Maar wat kan deze herinrichting voor u betekenen? En welke voorstellen liggen er op tafel?
 1. RESTOTIP. Ontbijt- en lunchbar Jane’s: “Heerlijk gezonde lunch”
  PREMIUM
  Gooik

  RESTOTIP. Ontbijt- en lunchbar Jane’s: “Heerlijk gezonde lunch”

  Ontbijt- en lunchbar Jane’s in Gooik heeft nog maar pas de deuren geopend, maar is nu al dé place to be in de gemeente. Bij de zaak van Lisa Leuckx kan je tientallen verschillende soorten broodjes, salades, desserten en pasta’s vinden. Ondanks dat je er nu ook op het ruime terras kan gaan zitten, besloten wij om ons nog even aan takeaway te houden. Hoog tijd dus voor ons om het hieronder zelf eens uit te testen!
 1. Gemeenteschool wordt nu definitief omgevormd tot STEAM Academy dankzij goedkeuring gemeenteraad
  Gooik

  Gemeente­school wordt nu definitief omgevormd tot STEAM Academy dankzij goedkeu­ring gemeente­raad

  Dinsdagavond heeft de gemeenteraad van Gooik unaniem het akkoord gegeven om de gemeenteschool van Oetingen te verkopen. Het bod van 500.000 euro, dat uitgebracht werd door bvba Verthigo werd goedgekeurd, mede omdat deze de enige kandidaat was om de school over te kopen. De VUB-professor Hugo Thienpont (59) wil de school in 2024 ombouwen tot een STEAM Academy, een plek waar kinderen en jongeren in contact komen met wetenschap en kunst.