Het incident tussen Verstappen en Hamilton in Monza.
Volledig scherm
Het incident tussen Verstappen en Hamilton in Monza. © Photo News

Wereldkampioen Verstappen kostte Red Bull dit seizoen door crashes bijna 4 miljoen euro, Hamilton deed een pak beter

Formule 1Max Verstappen (24) bracht Red Bull dit seizoen in extase door het team voor het eerst sinds 2013 nog eens een wereldtitel te bezorgen. Maar de Nederlander kostte de renstal door zijn soms agressieve rijstijl en de bijhorende incidenten ook een smak geld - net geen 4 miljoen euro. Dat berekende het Duitse mediabedrijf Sky Germany.

11 reacties

 • Henri Demeer

  11 maanden geleden
  da's een peulschil op het totaalbudget .
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  11 maanden geleden
  Komaan "maar" 4 miljoen wil men toch zeggen ,wat is in godsnaam 4 miljoen in de F1. Even idee van kosten geven .Frontspoiler is al goed voor 175000€,uitlaat 195000€, achtervleugel 106000€,remmen 170000€ en je moet maar versnellingsbak stuk krijgen 850000€,je ziet 4 miljoen zijn peanuts en ze hebben wel ingecalculeerde bedragen voor stukken.Als je dan ook nog de stukken krijgt omdat Hamilton in Silverstone Max vd baan kegelde ja dan kom je aan zo'n bedragen.
 • Alex Millian

  11 maanden geleden
  Jaja en hoe komt het, puur door Mercedes hun tactiek om Verstappen te laten crashen
 • Wilms Jan

  11 maanden geleden
  Haha hij werd er 1.maal afgereden door Bottas en 1 maal door Hamilton, niet moeilijk om te zeggen dat Lewis beter deed haha.
 • rik lameyze

  11 maanden geleden
  Mocht Verstappen, die ene extra motor. Door toe doen van, niet nodig gehad. Dan kwam hij toe met de toegestane 3 motoren. Alle teams met motor van Mercedes kwamen er niet mee toe. Er zijn nog veel meer onkosten. Eindelijk, begint het leuk te worden voor te kijken. Meer kijkers, meer geld. De laatste jaren, was er niks te zien. Max zorgt ervoor dat weer leuk is om te zien. 7 of 20x wereldkampioen, als er geen concurrentie is. jaren aan stuk steeds dezelfde wint, is dat niet goed.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.