Hamilton na zijn zege en de crash van Verstappen.
Volledig scherm
Hamilton na zijn zege en de crash van Verstappen. © Reuters en Twitter

Wat een suspense: Hamilton knalt Verstappen al in openingsronde uit de race, waarna hij na bloedstollend einde ook nog zege pakt

Formule 1Lewis Hamilton heeft een tumultueuze Formule 1-manche van Groot-Brittannië gewonnen. De zevenvoudige wereldkampioen tikte na een halve ronde WK-leider Max Verstappen aan, waardoor de Nederlander ongenadig hard in de bandenmuur vloog. De medische situatie van Verstappen lijkt oké, al ondergaat hij wel nog bijkomend onderzoek. Hamilton kreeg tien seconden straftijd, maar rolde in de voorlaatste ronde alsnog de onfortuinlijke Charles Leclerc op, die na de herstart een hele race op kop reed, maar dus zijn eerste overwinning van het seizoen door de neus zag geboord. In het WK-klassement ziet Verstappen zijn voorgift op Hamilton logischerwijze flink slinken.

70 reacties

 • karl van dyck

  2 maanden geleden
  Filip De Saeger mijn gedacht is er een probleem met het beeld van jouw t.v. of rij je met een Mercedes,dat kan ook veel verklaren.
 • Jan Claes

  2 maanden geleden
  Hamilton was gewoon 100% fout, dat hebben de stewards ook zo beslist. De straf voor Causing a collision is nu eenmaal 10 seconden straftijd. Of dat nu Hamilton is die Verstappen de bandenmuur in knalt of Alonso die Vettel een klein tikje geeft zonder verdere gevolgen. De straf blijft 10 seconden, de gevolgen van de actie hebben daar verder niks mee te maken. Alleen als men zou oordelen dat Hamilton bewust een aanslag wou plegen op Verstappen, kan de straf zwaarder zijn, anders gewoon 10 seconden
 • Filip De Saeger

  2 maanden geleden
  Kijk: Hamilton is wereldklasse, een échte wereldkampioen, sportief, sociaal, correct, ... En die Max, is een brok vol arrogantie en frustratie omdat hij nog niks echt won. Hij is het die vaker onsportief gedrag vertoont en agressief de anderen van de baan duwt, vol lef (dat klopt) en deze keer had hij gewoon pech. Dat race-control die 10 seconden gaf, is zelfs een enorme gunst richting Verstappen. En dan nog wint Lewis: dàt is pas echte klasse, wereldklasse: op weg naar zijn wereldtitel nr. 8
 • Eddy Vermeulen

  2 maanden geleden
  Met alle respect voor talent Max, wordt zeker en vast wereldkampioen F1 2021. Maar als je net voor het ingaan van de bocht het beeld van het filmpje stop zet lijkt het of Max binnenkant bocht instuurd. Met zulke snelheden is een aanrijding hoe dan ook onafwendbaar.
 • stijn mertens

  2 maanden geleden
  Iets teveel mensen met een oranje bril hier in de comments. Zelfs de reporter heeft een oranje bril op. Er zijn genoeg ervaren mensen die duidelijk gemaakt hebben dat het een race incident is. Op het randje rijden allebei en dan is er vaak 1 die het onderspit moet delven. Dit keer was het Verstappen. Je ziet zelfs op beelden dat Verstappen nog wegstuurt eens hij ziet dat Hamilton er zit. Hij had er dus zelf ook de ruimte voor om breder te gaan, maar hij deed het niet.
 1. Lewis Hamilton wijst naar F1-bazen nadat fans in de kou blijven staan: “Die twee rondjes draaiden alleen om het geld”
  Formule 1
  16

  Lewis Hamilton wijst naar F1-bazen nadat fans in de kou blijven staan: “Die twee rondjes draaiden alleen om het geld”

  Een pijnlijke aftocht in Spa-Francorchamps. De toeschouwers — die ondanks het noodweer ambiance bleven creëren — kregen na uren in de regen twee rondjes voorgeschoteld, achter de safety car dan nog. En het is nog lang niet zeker dat ze hun geld zullen terugzien. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is daar niet mee opgezet. “We zouden beter moeten weten.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.