Marc Duez/Serena Williams
Volledig scherm
Marc Duez/Serena Williams © Photonews

Waalse F1-commentator geschorst door RTBF na controversiële uitspraken over Serena Williams: "Je ziet dat ze geen cheerleader is”

Formule 1Marc Duez, een F1-commentator van de Waalse publieke omroep RTBF, is zondag tijdens de GP van Monaco zijn boekje te buiten gegaan. De voormalig autocoureur deed tijdens de uitzending enkele vrouwonvriendelijke uitspraken over toptennisster Serena Williams, die als vip was uitgenodigd. “Je ziet dat ze geen cheerleader is”, klonk het onder meer. Duez is intussen geschorst door de RTBF.

18 reacties

 • Marko Decandt

  2 maanden geleden
  Serena Williams staat toch ook gewoon veel te zwaar? Ze zou gemakkelijk veel slanker kunnen staan, maar ze zal daar gewoon niet voor kiezen omdat ze power boven snelheid verkiest. Maar mogen we dan niet zeggen dat ze te dik staat? Het is toch zo?
 • Peter Dignef

  2 maanden geleden
  Maakt het een fluit uit hoe iemand uiterlijk is ? ?of moet voor de luxepaardjes en paarden in belgie iedereen perfect zijn ?
 • Jeroen Dekop

  2 maanden geleden
  Och arme, waar gaan we naartoe een wereld vol sukkelaars. Niets meer zeggen niets meer doen enkel betalen.
 • Gaston Batsleer

  2 maanden geleden
  Serena Williams haar lichaam is zo gevormd door intensief sporten. Ze heeft van nature veel musculatuur die ze ontwikkeld heeft. De lichamen van cheer leaders zijn anders gevormd, van nature, door dieten of wat dan ook. Ik vind persoonlijk in deze opmerking totaal geen racisme of vrouwonvriendelijkheid. Bepaalde mannen of vrouwen zullen ook nooit door modebureaus worden geselecteerd. Is dat dan ook discriminatie, racisme, man-vrouwonvriendelijk? Neen. ze zoeken een bepaald iemand
 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  Correcte beslissing van de RTBF . Vlaanderen kan hier nog wat van opsteken .