Marc Duez/Serena Williams
Volledig scherm
Marc Duez/Serena Williams © Photonews

Waalse F1-commentator geschorst door RTBF na controversiële uitspraken over Serena Williams: "Je ziet dat ze geen cheerleader is”

Formule 1Marc Duez, een F1-commentator van de Waalse publieke omroep RTBF, is zondag tijdens de GP van Monaco zijn boekje te buiten gegaan. De voormalig autocoureur deed tijdens de uitzending enkele vrouwonvriendelijke uitspraken over toptennisster Serena Williams, die als vip was uitgenodigd. “Je ziet dat ze geen cheerleader is”, klonk het onder meer. Duez is intussen geschorst door de RTBF.

18 reacties

 • Marko Decandt

  1 jaar geleden
  Serena Williams staat toch ook gewoon veel te zwaar? Ze zou gemakkelijk veel slanker kunnen staan, maar ze zal daar gewoon niet voor kiezen omdat ze power boven snelheid verkiest. Maar mogen we dan niet zeggen dat ze te dik staat? Het is toch zo?
 • Peter Dignef

  1 jaar geleden
  Maakt het een fluit uit hoe iemand uiterlijk is ? ?of moet voor de luxepaardjes en paarden in belgie iedereen perfect zijn ?
 • Jeroen Dekop

  1 jaar geleden
  Och arme, waar gaan we naartoe een wereld vol sukkelaars. Niets meer zeggen niets meer doen enkel betalen.
 • Gaston Batsleer

  1 jaar geleden
  Serena Williams haar lichaam is zo gevormd door intensief sporten. Ze heeft van nature veel musculatuur die ze ontwikkeld heeft. De lichamen van cheer leaders zijn anders gevormd, van nature, door dieten of wat dan ook. Ik vind persoonlijk in deze opmerking totaal geen racisme of vrouwonvriendelijkheid. Bepaalde mannen of vrouwen zullen ook nooit door modebureaus worden geselecteerd. Is dat dan ook discriminatie, racisme, man-vrouwonvriendelijk? Neen. ze zoeken een bepaald iemand
 • Walter De Vuyst

  1 jaar geleden
  Correcte beslissing van de RTBF . Vlaanderen kan hier nog wat van opsteken .
 1. Hoezo, geen Belgen tijdens GP F1 in Francorchamps? Deze landgenoten zullen dit weekend meer dan hun mannetje staan
  PREMIUM
  Formule 1

  Hoezo, geen Belgen tijdens GP F1 in Francor­champs? Deze landgeno­ten zullen dit weekend meer dan hun mannetje staan

  Geen Belg achter het stuur, zondag in Francorchamps. Maar ons land is wel nog vertegenwoordigd in cruciale rollen. Zoals sportief directeur bij Williams, een van de oudste teams in het circus. Pas 50 geworden, wereldbekend in het rallywereldje, Hasselaar, wereldburger en tooghanger: Sven Smeets is het allemaal. Zijn monoloog, en u maakt verderop ook kennis met de twee andere Belgen die achter de schermen meer dan hun rol zullen spelen.
 2. Een doodlopende straat naar een saai circuit in de duinen, maar Zandvoort groeit en bloeit: “Hadden we 400.000 zitjes gehad, we hadden ze allemaal verkocht”
  PREMIUM
  F1
  15

  Een doodlopen­de straat naar een saai circuit in de duinen, maar Zandvoort groeit en bloeit: “Hadden we 400.000 zitjes gehad, we hadden ze allemaal verkocht”

  Zandvoort groeit en bloeit. Terwijl het niet meer voorstelt dan een doodlopende straat, doorheen duinen vol rugstreeppadden, naar een saai circuit. Wat heeft dat oord dan in godsnaam meer dan Francorchamps, dat moet knokken om in Formule 1 te blijven? Het antwoord: drie letters. M, A en X. “Max is echt. Wat je ziet is wat je krijgt. Hij is de wereldkampioen die evengoed je buurjongen had kunnen zijn, heel gewoon en authentiek.”
 3. “Straks rijden we enkel nog op stratenparcours. Dan is de fun eraf en hoeft het voor mij niet meer”: Verstappen en co willen dat Francorchamps op F1-kalender blijft
  Formule 1
  13

  “Straks rijden we enkel nog op stratenpar­cours. Dan is de fun eraf en hoeft het voor mij niet meer”: Verstappen en co willen dat Francor­champs op F1-kalender blijft

  Terwijl Francorchamps zich opmaakt voor het grote F1-feest, nu zondag, is de toekomst van de Belgische grand prix nog altijd onzeker. Wel duidelijk is dat de steun Francorchamps blijft groeien. De coureurs laten hun stem almaar luider horen. “Doodjammer als dit de laatste keer Francorchamps zou zijn…”