ANP
Volledig scherm
© ANP

Verstappen wint in Zandvoort eerste GP in eigen land en neemt WK-leiding over van Hamilton

Formule 1Max Verstappen heeft in Zandvoort zijn eerste GP in eigen land gewonnen. De Nederlander neemt dankzij de zege de WK-leiding over van Lewis Hamilton, die op de tweede plek strandde. Valtteri Bottas vervolledigde de top drie.

30 reacties

 • Marko Decandt

  1 maand geleden
  Wat een verschil met vorige week. Euh wacht even, tja, welk verschil? Enkel dat nu alle ronden werden gereden, dat het mooi weer was en dat er geen safetycar vooraan reed, is eigenlijk het enigste verschil met vorige week. Voor de rest hebben ze ook gewoon treintje achter elkaar gereden zonder actie. :-D
 • Jp Bulté

  1 maand geleden
  Het moest mooi weer geweest zijn in Spa, en hondeweer mèt véél regen in Zandvoort. Wat dan ? De weergoden speelden mee, dus denk een beetje na en besef dat níet de locatie bepaalt of er een mooie race komt
 • Jef Lois

  1 maand geleden
  En dan word Hamilton de gtootste rijder genoemd,als anderen over een even goede wagen beschikken is het veel minder. En dan maar over de radio zitten klagen over zijn banden en dat Verstappen geen hinder heeft van het verkeer. Het is een zeer kleine mens een slechte verliezer.
 • Lucien Mertens

  1 maand geleden
  Het opgestoken middelvingertje richting z'n ploegleiding toont dat Bottas wel degelijk uit het goede hout gesneden is, een ferm en terecht statement was dat van hem.
 • Marie Vanakker

  1 maand geleden
  Voor wie zich nog moest afvragen waarom Max voor de Nederlandse nationaliteit heeft gekozen. Er zal ook wel rekening zijn gehouden met de gigantische verdiensten aan merchandising dat zo een legioen aan oranje fans met zich meebrengt. Zo zie je maar hoe een volk zich achter een held kan scharen, ook al weten velen niet dat Max nog nooit 1 dag in heel zijn leven een domicilie adres heeft gehad in hun geliefde Nederland. Prachtige win een echt feest.