Verstappen krijgt tot woede van Red Bull-topman tijdstraf na aanrijding: “We zijn oneerlijk behandeld”

Formule 1Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden na de turbulente GP van Saudi-Arabië een uiteenlopende mening over hun botsing in de slotfase van de race. Allebei moesten ze zich melden bij de jury en de Nederlander kreeg ook een tijdstraf van tien seconden en een aftrek van twee licentiepunten. Een invloed op de einduitslag in Jeddah heeft die straf niet, maar Red Bull is wel woedend. De renstal van Verstappen hoopt nog op een straf voor Hamilton.

235 reacties

 • René Van Put

  5 maanden geleden
  Janus Trijp, Verstappen rijdt ook al een aantal jaar mee. Dus dat hij nu pas een tegenstander heeft met minstens de dezelfde kawiliteit al racer klop ook niet. MV wordt hier omschreven als best piloot aller tijden, alleen als hij voorbij wordt gestoken kan hij plot geen bocht meer nemen en schiet hij telkens door naar zijn rivaal toe.
 • Gert Roelandt

  5 maanden geleden
  Inderdaad, Fleemy. Dit is de enige reden waarom geen van beide daar de kop wou nemen. Strategisch laten voorbijsteken, zoals ze bij RB duidelijk op de radio zeiden. uw uitleg klopt: Dat MV precies daar vertraagde, is omdat de DRS detectiezone een paar honderd meter verder was. Dus als LH hem daar zou inhalen met MV op een paar tiende achter hem, zou MV voordeel hebben van de DRS in de volgende DRS zone en LH gewoon voorbij fietsen, daarmee zijn straf uitzitten en toch aan de leiding blijven.
 • Willy Wittemans

  5 maanden geleden
  Onbegrijpelijk wat ik hier allemaal lees,ik ga niet onkennen dat MV een fantastisch piloot is,daartegenover moet men toch kunnen toegeven,dat hij al jaren een een groot gevaar op de racebaan is,en dit voor de andere rijders,hij deinst er niet voor terug om eventueel een concurrent van de baan te rijdenVoor mij onmiddellijk schorsen en voor lang
 • johan fransaert

  5 maanden geleden
  Het zou me meer dan verbazen als ze beiden de finishlijn halen volgend WE.
 • Janus Trijp

  5 maanden geleden
  Hamilton heeft jaren geen tegenstand gehad, nu heeft hij een tegenstander die minstens de kwaliteit van hem heeft, en nu heeft hij alle hulp van de wedstrijd leiding nodig, en jank ie als een klein kind.
 1. Onze Formule 1-watcher ziet dat Red Bull van Verstappen nog steeds met fundamentele problemen kampt ondanks euforische berichten van voorbije dagen
  Play
  Formule 1
  26

  Onze F1-wat­cher ziet dat Red Bull van Verstappen ondanks euforische berichten nog steeds met fundamente­le problemen kampt

  Die fikkende motor zorgde voor een nulscore. En een serieuze achterstand in het kampioenschap. Nadat Max Verstappen in Bahrein en Jeddah nog kon duelleren met zijn grote rivaal, zag hij hoe de Ferrari van Charles Leclerc deze keer in een andere klasse reed. “Wellicht heeft Ferrari met de eerste ontwikkeling van de auto een betere keuze gemaakt. Hier moeten we uit leren.”