Verstappen krijgt de trofee overhandigd door niemand minder dan Shaquille O’Neal.
Volledig scherm
Verstappen krijgt de trofee overhandigd door niemand minder dan Shaquille O’Neal. © AFP

Verstappen houdt Hamilton af na nagelbijter in de Verenigde Staten: “We gingen voor een agressieve strategie”

Formule 1Max Verstappen heeft de GP van de Verenigde Staten in Texas gewonnen. De Nederlander hield in een spannende wedstrijd met wisselende kansen nipt Lewis Hamilton af. Verstappen vergroot zijn voorsprong in de WK-tussenstand. Sergio Perez mocht als tweede Red Bull mee het podium op. 

19 reacties

 • Janus Trijp

  1 jaar geleden
  Wat is max goed, 2 keer deze wedstrijd bekeken, en echt, Max is de driver van de dag.
 • Ricardo Paulssen

  1 jaar geleden
  Dat is natuurlijk onzin Marko, Hamilton was enkel sneller omdat Verstappen een undercut moest uitvoeren waardoor zijn banden telkens ouder waren dan die van Hamilton. Nochtans iets dat Merc vaker heeft gedaan en dan hoor ik je hier niet. Daarnaast is het Red Bull TEAM, coureur is niks zonder team en vice versa...
 • Marko Decandt

  1 jaar geleden
  Eerder overwinning van Red Bull dan van Verstappen. Enkel de strategie heeft Verstappen naar de overwinning gebracht. Want Hamilton toonde duidelijk dat hij sneller was. Ook wetende dat Red Bull nu de betere auto heeft, vind ik dat Verstappen hier toch wat een mindere indruk maakte. Het zal in ieder geval nog heel spannend worden.
 • Jan Jansen

  1 jaar geleden
  @Marcel, dat de tweede Mercedes op de 6de plaats is geëindigd komt omdat Bottas een gridstraf had!
 • Nicolas Van Hoecke

  1 jaar geleden
  Heeft geluk dat Hamilton iets te lang is blijven hangen op die 1.7 sec en ook dat hij in voorlaatste ronde plots 0.5 sec verliest door waarschijnlijk klein foutje. 1 sec of 1.5 sec is groot verschil op dat moment.