Lando Norris.
Volledig scherm
Lando Norris. © AFP

Verrassing in GP van Rusland: Lando Norris pakt eerste pole uit carrière, brokken bij Lewis Hamilton

Formule 1Een verrassing in Sotsji: Lando Norris (McLaren) pakte in de GP van Rusland zijn eerste pole uit zijn carrière. De 21-jarige Brit  was sneller dan Carlos Sainz (Ferrari) en George Russell (Williams) - nog een verrassing op de startgrid. Lewis Hamilton reed in Q3 zijn vleugel kapot en werd pas vierde. Max Verstappen start morgen na zijn motorwissel en bijhorende gridstraf helemaal achteraan. Tijdens de voor hem nutteloze kwalificaties hield hij het na één ronde voor bekeken.

2 reacties

 • Marnix Molly

  1 jaar geleden
  een nat circuit is formidabel om te zien hoe die kerels hun bolides toch onder controle kunnen houden. het mag natuurlijk niet te gevaarlijk worden zoals spa daar was racen onmogelijk .er zouden slachtoffers gevallen zijn .
 • johan fransaert

  1 jaar geleden
  ik hou wel van een regenrace alleen mag het niet onophoudelijk regenen zoals in Spa is gebeurd.
 1. Kassa van Max Verstappen rinkelt: 48 miljoen euro per jaar en minstens 5 miljoen dankzij sponsors
  Play
  Formule 1
  19

  Kassa van Max Verstappen rinkelt: 48 miljoen euro per jaar en minstens 5 miljoen dankzij sponsors

  Nadat zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 hem geen windeieren legde, treedt Max Verstappen (25) na nummer twee straks nog wat harder toe tot de lijst van absolute topverdieners in de sport. Volgens welingelichte bronnen verdient ‘Mad Max’ vanaf dit seizoen om en bij de 48 miljoen euro. Zelfs naar F1-normen is dat een duizelingwekkend bedrag. Geen enkele coureur schepte ooit meer. En ja, daar komt zelfs nog wat bovenop.
 1. NEXT GEN F1. Mirakelman die horrorcrash overleefde, Vlaming van amper 14 en zelfzeker kereltje gesteund door topteam: maken deze talenten hun droom waar?
  Formule 1

  NEXT GEN F1. Mirakelman die horror­crash overleefde, Vlaming van amper 14 en zelfzeker kereltje gesteund door topteam: maken deze talenten hun droom waar?

  Aanstormend talent is er altijd, ook in de autosport. In onze driedelige reeks ‘Next Gen Formule 1' bracht onze F1-watcher Jo Bossuyt drie toppertjes die werken aan die ene grote droom. Een Franse Algerijn van 18 met véél zelfvertrouwen, een Braziliaan van 21 die een gruwelijke crash meemaakte en... een Belg van nog máár 14 die 180 dagen per jaar in de kart zit. Wie wordt de nieuwe Max?
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.