Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas celebrates after winning the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom Circuit in Sochi on September 27, 2020. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP)
Volledig scherm
Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas celebrates after winning the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom Circuit in Sochi on September 27, 2020. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP) © AFP

Valtteri Bottas rijdt naar de zege in de GP van Rusland voor Max Verstappen, Hamilton pas derde na tijdstraf

Formule 1De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) heeft de Grote Prijs Formule 1 van Rusland gewonnen. Hij haalde het op het circuit van Sochi voor Max Verstappen (Red Bull) en z’n Britse ploegmaat bij Mercedes Lewis Hamilton.

 1. Pierre Gasly wint zijn eerste GP ooit na knotsgekke race op Monza, Ferrari’s en Verstappen geven op
  Formule 1

  Pierre Gasly wint zijn eerste GP ooit na knotsgekke race op Monza, Ferrari’s en Verstappen geven op

  De Fransman Pierre Gasly (Alpha Tauri) heeft de Grote Prijs van Italië gewonnen. Na een knotsgekke race haalde hij het voor Carlos Sainz en Lance Stroll. Lewis Hamilton eindigde zevende na een tijdstraf. Beide Ferrari’s moesten op hun thuiscircuit vroegtijdig opgeven, net als Max Verstappen. Voor het eerst sinds 1996 (Olivier Panis in Monaco) wint een Fransman een GP in de Formule 1.
 2. Ferrari voor 1000ste keer aan de start: de kille waarheid achter de vurige mythe
  PREMIUM
  Formule 1

  Ferrari voor 1000ste keer aan de start: de kille waarheid achter de vurige mythe

  Ferrari komt dit weekend aan de start van zijn duizendste grand prix. En neen, het was niet altijd een pretje. Het neemt niet weg, formule 1 zonder Ferrari, dat is als Covid 19-voetbal met lege tribunes: misschien wel dezelfde sport, maar dan zonder beleving. Is van bij de eerste grand prix in 1950 zo geweest. Ferrari, dat is het verhaal van veel passie en iets minder glorie. Maar ook de naam van de man die het merk na een driftbui oprichtte, en zelf mythische proporties zou aannemen: Enzo Ferrari.
 3. Onze F1-watcher ziet hoe het ‘plan Schumacher’ begint te kloppen: “Eerst Alfa Romeo, daarna Ferrari”
  PREMIUM
  Formule 1

  Onze F1-wat­cher ziet hoe het ‘plan Schumacher’ begint te kloppen: “Eerst Alfa Romeo, daarna Ferrari”

  De volgende stap. Mick Schumacher (21) mag vrijdag aantreden in de vrije trainingen tijdens de Eifel Grand Prix op de Nürburgring in Duitsland. Hij gaat er de Italiaan Antonio Giovinazzi vervangen. Nog geen F1-race voor alle duidelijkheid, maar alles wijst erop dat Mick wordt klaargestoomd om volgend seizoen in de voetsporen van zijn papa Michael te treden. Hij domineert sinds enkele weken ook de Formule 2 en voert er de stand al aan. Mick moet absoluut naar de Formule 1. Zo schrijft het ‘plan Schumacher’ voor.