Links: ook Hamilton ging in bocht 4 aanvankelijk geregeld van de baan. Rechts: Verstappen voorbij Hamilton maar met vier wielen 'off track'.
Volledig scherm
Links: ook Hamilton ging in bocht 4 aanvankelijk geregeld van de baan. Rechts: Verstappen voorbij Hamilton maar met vier wielen 'off track'. © rv

‘Track limits’ zorgen voor ophef in F1 na beklijvend duel Hamilton - Verstappen: “Altijd gezegd dat we ze niet zouden monitoren”

Formule 1Heel wat commotie na de erg spectaculaire tweestrijd tussen Hamilton en Verstappen gisteren tijdens de seizoensopener in Bahrein. Onderwerp van discussie: de track limits. Vooral in bocht vier zouden de regels rond het handhaven van de positie op de baan onduidelijk of verwarrend zijn. Voor Michael Masi, de wedstrijdleider van de FIA, is het echter duidelijk en dat heeft hij ook zo uitgelegd, vertelt hij Motorsport-Total.com.

19 reacties

 • Marko Decandt

  1 jaar geleden
  Maak u geen illusies, Hamilton heeft hiermee veel minder gewonnen dan je zou denken hoor, steeds in dat stof rijden is ook niet ideaal voor de banden. Je zag hem met momenten zelf even wegglijden als hij die bocht wijd nam. Heb je trouwens beelden gezien van hoe ze die bocht normaal nemen? De anderen raken die cerbs maar net, dus Hamilton reed misschien 20 cm meer naar links dan de rechts, zo veel verschil is dat niet hoor.
 • Thierry Piette

  1 jaar geleden
  Circuits aanpassen en van zodra je in die zone komt waar je dan niet in mag, laten afhellen. Of meer kombochten maken.
 • Marie Vanakker

  1 jaar geleden
  Als je niet hard kan rijden moet je maar 29 keer de bocht afsnijden. Een wereldkampioen onwaardig.
 • Henkie Janssen

  1 jaar geleden
  Een voordeel in tijd is toch altijd een permanent voordeel. Maak gewoon terug een zandbak als je wil dat ze binnen de track limits blijven!
 • Krista Thijs

  1 jaar geleden
  De track limits mogen niet overschreden worden met 4 wielen tijdens het inhalen ,anders 5 seconden penalty, als er nog voldoende tijd is nemen de piloten een bandenwissel en blijven 5 seconden extra staan. Max Verstappen heeft Hamilton vorig jaar uitgedaagd op u tube : Laat ons van auto wisselen , dan zullen we zien wie wint ! Hamilton weigerde! Ham is gewoon om met de beste auto altijd vooraan te rijden, hij is het verleerd om voorbij te steken . Dit jaar heeft Max een nieuwe snellere Honda PU
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.