Hamilton kruipt uit zijn wagen, terwijl die van Verstappen er bovenop staat.
Volledig scherm
Hamilton kruipt uit zijn wagen, terwijl die van Verstappen er bovenop staat. © AFP

Ricciardo wint op Monza, geen punten voor Verstappen en Hamilton na dramatische crash

Formule 1Daniel Ricciardo heeft de Grote Prijs van Monza op zijn naam geschreven. De Australiër van McLaren reed quasi van start tot finish op kop en haalde het voor zijn ploegmaat Lando Norris. Max Verstappen en Lewis Hamilton reden niet uit, nadat ze in spectaculaire crash met elkaar allebei naast de baan belandden.

29 reacties

 • Marko Decandt

  1 maand geleden
  Op Tipik werd het prachtig verwoord. De tik op Silverstone gebeurde in een fractie van een milliseconde waar Hamilton dan wel in fout was, maar er was gewoon geen reflex mogelijk om iets anders te doen aan die snelheid. Op monza staan ze in die bocht quasi stil om hem te nemen, voor courreurs van dat niveau hebben ze dus zeeën van tijd om een beslissing te nemen, Max heeft de crash heel bewust opgezocht.
 • Marko Decandt

  1 maand geleden
  Peter Wynants, inderdaad, maar het was op Norris niet Hamilton, maar voor de rest helemaal juist. Toen ik Max zijn actie zag doen op Hamilton, dacht ik nog, hypokriet, je deed in de eerste ronde exact hetzelfde bij Lando en die moest vol in de remmen. Max dacht weer, héla, ik ben wel Max hé, iedereen moet op de kant voor mij. Onnozelaar.
 • patrick Beeckmans

  1 maand geleden
  Zuiver race-incident. Laat de stewards maar beslissen. Een beetje sportiviteit vanwege Max had hier wel op z'n plaats geweest. Hij had op z''n minst eens mogen gaan kijken hoe het met Hamilton gesteld was, los van de rivaliteit. Maar belangrijkste is dat we eindelijk terug een race hebben gehad na de schijnvertoning in Francorchamps, het grandioze feestje maar waardeloze race in Zandvoort.
 • lucien van steenbrugge

  1 maand geleden
  Moest het omgekeerd geweest zijn, was het kot te klein…
 • Simon Doorman

  1 maand geleden
  Ik ben fan van Max Verstappen. Maar dit was niet nodig geweest. Ja, Hamilton kwam veel te wijd uit de pitlane. Maar daarna kon Verstappen ervoor kiezen om te crashen of in te houden. Hij koos voor de crash. Hij zal het niet erg vinden. In Sotsji kan je beter vanaf plek 3 of 4 starten.