REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Red Bull-baas Horner na boete van 7 miljoen: “Wij verwachten verontschuldigen” - McLaren vindt uitleg Horner “een sprookje”

Formule 1De Internationale Autosportfederatie FIA heeft F1-renstal Red Bull Racing een boete van 7 miljoen dollar (7,03 miljoen euro) opgelegd omdat het team van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen vorig jaar het budgetplafond heeft overschreden, zo maakte de FIA bekend. Red Bull aanvaardt de straf, maar excuses komen er niet. Integendeel, teambaas Christian Horner verwacht een verontschuldiging van andere ploegen. Bij Mercedes kunnen ze zich wel vinden in de straf, bij McLaren noemt de uitleg van Horner dan weer “een sprookje”.

27 reacties

 • Roger-Eric Mayunga

  3 maanden geleden
  De FIA is niet consequent. In 2007 kreeg Mc Laren een boete van 100 miljoen $ zonder bewijs. Red Bull komt er goed vanaf. Klein geurtje toch.
 • Philippe Heymans

  3 maanden geleden
  En Mercedes dan, DAS systeem, achtervleugel, rocketmotor, voorvleugel , spion binnen de FIA + al dat gebleit iedere race van Diva Lili - Max dit, Max dat tot hij zelf een verwittiging kreeg. Toto Dolf die een zeer slechte verliezer en via interne Fia Spion gelekte informatie iedereen opstookte betreft de budget cap.
 • Tamara Thys

  3 maanden geleden
  7 milj euro? Voor Red Bull is dat hetzelfde als 1 euro van mijn budget. Regels en wetten zijn er voor iedereen. Dus bezint voor ge begint (met sjoemelen)
 • philippe steegmans

  3 maanden geleden
  Ik geloof er niets van dat bij Mercedes alles correct was. Ze vervangen 75 ingenieurs door 30 extra boekhouders, omdat die niet meegeteld worden voor het budgetplafond. Wie heeft er nu meer dan 30 man nodig voor de boekhouding van 1 bedrijf?
 • Luc Deville

  3 maanden geleden
  De 7 miljoen ook laten meetellen in het bedrag voor het volgende seizoen.
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Lewis Hamilton realiseert droom van zijn broer met beperking met dag in F1-simulator van Mercedes: “Hij bleef maar lachen”
  Formule 1

  Lewis Hamilton realiseert droom van zijn broer met beperking met dag in F1-simulator van Mercedes: “Hij bleef maar lachen”

  Lewis Hamilton (37) schonk zijn jongere broer Nicolas (30), die een fysieke beperking heeft, een moment om nooit te vergeten. De zevenvoudige wereldkampioen in de Formule 1 regelde een dag in de F1-simulator van Mercedes. De monteurs bewogen hemel en aarde om dit mogelijk te maken. “En zo is Nicolas de eerste persoon met een handicap die hierin plaatsnam”, weet Lewis.
 3. Het laat hem nooit los: Max Verstappen bouwt opvallende privéjet om zodat hij ook in de lucht kan racen
  Formule 1
  7

  Het laat hem nooit los: Max Verstappen bouwt opvallende privéjet om zodat hij ook in de lucht kan racen

  Zelfs in de lucht wil Max Verstappen (25) maar één ding: racen. De tweevoudige wereldkampioen in de Formule 1 heeft in zijn opvallende privéjet een racesimulator laten installeren. Kwestie van geen tijd verloren te laten gaan én ook in het virtuele racen de beste van de wereld te worden. Want na de frustraties die hij twee weken geleden opliep, heeft hij er nog een eitje mee te pellen.