Nelson Piquet en Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Nelson Piquet en Lewis Hamilton. © EPA/DPA

Piquet komt met excuses na discriminerende opmerkingen aan adres van Hamilton: “Zou dat woord nooit gebruiken”

Formule 1De Braziliaanse oud-wereldkampioen Nelson Piquet heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden voor zijn racistische uitlatingen aan het adres van Lewis Hamilton. “Wat ik zei was ondoordacht en ik verdedig het niet, maar ik wil benadrukken dat de gebruikte term in het Braziliaans Portugees op grote schaal wordt gebruikt als de term voor ‘man’ of ‘persoon’”, valt te lezen in de verklaring van Piquet.

10 reacties

 • Peter Vercauteren

  2 maanden geleden
  Piquet was een fantastische piloot, net als zijn schoonzoon trouwens. Maar als mens ontbreekt het de beiden ook compleet aan enig niveau en stijl. Grote sportmannen maar kleine mensen.
 • René Van Put

  2 maanden geleden
  Eigenlijk zou Max een statement moeten maken door dit sterk te veroordelen. Ben benieuwd of hij een werelkkampioen waardig is. Ik hoop te minste van wel.
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Inderdaad erg toevallig dat het nu openbaar wordt gemaakt, net voor de Grand Prix Silverstone. Lees hier beneden ook dat Verstappen aan deze uitspraken wordt gelinkt! Zonder ook maar 1 discriminerende uitspraak van de familie Verstappen!
 • Wim Stevens

  2 maanden geleden
  Timing is een nepargument...dom racisme heeft geen plaats in gelijk welke sport. Goed dat meerdere teams en rijders dit kordaat veroordelen.
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Men zou toch van een doorgewinterde ex coureur als Piquet mogen verwachten dat hij zich niet tot zulke dingen die het aanzien van de sport schaden en waar helemaal niemand iets mee opschiet zou verlagen Komt hij aandacht te kort of zo?
 1. “Geen ‘Spa’ meer? Dat zou pas zonde zijn”: Max Verstappen spreekt steun uit voor Francorchamps, verantwoordelijken Belgische GP lobbyen verder
  PREMIUM
  F1
  17

  “Geen ‘Spa’ meer? Dat zou pas zonde zijn”: Max Verstappen spreekt steun uit voor Francor­champs, verantwoor­de­lij­ken Belgische GP lobbyen verder

  Ga je eens naar de Oostenrijkse grand prix, en dan spreken al je buitenlandse collega’s je als Belg aan over Francorchamps. Omdat er in de paddock over niets anders wordt gesproken. Max Verstappen: “Niemand in de paddock die Francorchamps graag ziet verdwijnen.” En ook andere piloten treden hem daarin bij. Intussen is een Belgische delegatie verantwoordelijken van Francorchamps neergestreken in Spielberg om verder te onderhandelen, maar de klok tikt.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.