Hamilton viert, met Verstappen in de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Hamilton viert, met Verstappen in de achtergrond. © EPA

Onze Formule 1-watcher over dolgedraaide koers: “De F1 was in Jeddah de grote verliezer, Hamilton én Verstappen de winnaars”

Formule 1“Om vingers af te likken en de nagels af te bijten, het duel dat Verstappen en Hamilton serveerden.” Voor de neutrale toeschouwer ontvouwde zich zondag in Jeddah het droomscenario. Nog geen witte rook voor de wereldtitel. Maar vooral: Verstappen en Hamilton die naar de finale in Abu Dhabi afreizen met krek evenveel punten. Na een dolgedraaide koers die spanning, maar vooral veel spektakel en incidenten baarde, zo zag onze F1-watcher Jo Bossuyt. 

21 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 maanden geleden
  @Laeremans Viviane,het is noch fan van Hamilton ,noch Verstappen maar F1 is nog steeds een race en men maakt er een salon wedstrijd van die meer wil doen gelijken op een race van mijn klein- en achterkleinkinderen die met hun Carrera baan aan 't racen zijn.Als de FIA dit wil moeten ze misschien de omlopen spoortjes laten trekken en de F1 wagens mooi in een gleufje laten rijden dan blijven ze uit elkaars buurt.
 • H. Anckaert

  2 maanden geleden
  Ik vind het nogal frappant dat niemand buigt over de move van Hamilton in de eerste linkse bocht waar hij duidelijk niet de epex wil nemen en met Max wandelen gaat! Is dit dan sportief? Iederen weet dat max uitstekend kan remmen langer en later dan gelijk wie. Gaan we dit talent dat hij heeft dan weg werpen als onsportief en kamikaze gedrag?
 • LAEREMANS VIVIANE

  2 maanden geleden
  Dank u Marko Decandt om het zo mooi te formuleren. Ik denk dat de meeste Max fans alleen willen dat hij F1 kampioen word omdat hij een halve Belg is. Maar dat is geen reden om het smerig te spelen. Ik volg ook de F1 al bijna 45 jaar en wat er nu allemaal gebeurt vind ik allesbehalve sportief.
 • André Gijbels

  2 maanden geleden
  Dat circuit krijg ge een tunnelvisie, de muren komen op u af,ge moet 2 keer meer geconcentreerd zijn,anders zit ge direct in de muren,vooral als ge uit de bochten komt, dat circuit is onwaardig voor te racen, voor de FIA maakt dit niks uit,krijgen veel heel veel geld toegestopt van de arabieren
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Wat een onwaardig circuit. Net als Monaco zeer ver over datum. Al is dit nagelnieuw, ik dacht dat een circuit veilig moest zijn, uitloop zones etc. Hier raakt een wagen de muur, katapulteert weer op de baan zodat de rest er vrolijk op kan knallen. Echt niet van deze tijd.