Verstappen en Hamilton strijden dit seizoen om de wereldtitel.
Volledig scherm
PREMIUM
Verstappen en Hamilton strijden dit seizoen om de wereldtitel. © AFP

Onze F1-watcher ziet dat Verstappen eindelijk meedoet voor wereldtitel: “Hamilton zal verschil niet maken door talent”

Formule 1De seizoensopener in de Formule 1 baarde heuglijk nieuws. In het middenveld zijn ze mekaar allemaal waard. In Bahrein werd dus een serieus potje gekoerst tussen de Ferrari’s, McLarens, Aston Martins of Alpines. Maar, véél belangrijker: Red Bull heeft de kloof gedicht. Oproep voor alle F1-fans te lande: maak je op voor een fantastisch seizoen. Zoals: Lewis versus Max. De stand na ronde één: 1-0.

13 reacties

 • rudi van dijck

  1 jaar geleden
  Max reed na zijn pits stop 9 seconden dicht op Lewis op korte tijd!! dus dat DIF geval was zeker het probleem niet. Honda heeft naar eigen zeggen 40PK !! extra gevonden met deze nieuwe motor. Max kan toch goed de banden managen!! dus de strategie is wel te begrijpen. Mercedes heeft achteraan weinig downforce (bovenstuur gevoelig) en die nieuwe ERS werkt maar voor pakweg 60%. waardoor zij ook veel snelheid verliezen. toch straf dat zij winnen met toch wel de mindere wagen in vergelijking met RBR.
 • bart Bollen

  1 jaar geleden
  Sommige reacties hier zijn best wel grappig. Als Hamilton wint is het door een betere wagen. Wint Verstappen dan is het omdat hij de beste rijder is. Momenteel is de RB beter en wint Hamilton nog.
 • Kevin Possemiers

  1 jaar geleden
  Pier en pol mag hier dan wel het talent van Max minimaliseren, maar kijk eens naar de reacties van ex-wereldkampioenen zoals Jenson Button... Die zijn diep onder de indruk. Max moet qua pure snelheid zeker niet onderdoen voor Hamilton. Ondertussen heeft hij ook al meer dan 5 jaar ervaring en maakt bijzonder weinig fouten. Zonder problemen met het differentieel had hij gisteren gewonnen. Wordt een spannend seizoen alleszins!
 • Marc Van Buynder

  1 jaar geleden
  Je kan zonder sanctie buiten de baan rijden als je niet voorbij steekt. Max deed dit wel en moest zijn plaats afstaan. Max had iets langer moeten wachten met zijn actie en had de verdiende winnaar geworden. Dit was duidelijk winst door ervaring en verlies door gretigheid en ongeduld.
 • Scouse Mouse

  1 jaar geleden
  Zelfs met de beste auto kan Max Hamilton niet kloppen. In Imola zal het een 'back to normal business' scenario zijn. Hamilton acht keer in 2021.
 1. “Ze zullen mijn oor moeten afhakken”: gefrustreerde Lewis Hamilton niet zinnens om juwelen uit te doen
  Formule 1
  21

  “Ze zullen mijn oor moeten afhakken”: gefrus­treer­de Lewis Hamilton niet zinnens om juwelen uit te doen

  Het was opnieuw een frustrerende dag op het werk voor Lewis Hamilton. Ook in Melbourne was het gat op Ferrari en Red Bull te groot. Dat zijn ploegmaat George Russell voor hem eindigde, pikte. “Jullie brengen mij in een heel moeilijke positie”, klonk het richting de paddock. Waar Hamilton zijn slaap echter niet voor zal laten, is het juwelenverbod. “Ik ben niet zinnens om ze uit te doen.”
 2. Vettel springt in de bres voor Spa-Francorchamps: “Het zou verschrikkelijk zijn om races met traditie van kalender te zien verdwijnen”
  Formule 1
  2

  Vettel springt in de bres voor Spa-Francor­champs: “Het zou verschrik­ke­lijk zijn om races met traditie van kalender te zien verdwijnen”

  Met Miami dit jaar en Las Vegas volgend jaar kiest de Formule 1 steeds vaker voor nieuwe locaties. Daardoor staat het voortbestaan van enkele traditionele circuits, zoals Spa-Francorchamps, onder druk. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel houdt een pleidooi: “Ik begrijp dat er financiële belangen zijn, maar de F1 is een sport van geschiedenis en traditie.”