Max Verstappen, met ploeggenoot Sergio Pérez op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen, met ploeggenoot Sergio Pérez op de achtergrond. © REUTERS

Onze F1-watcher zag in Spanje dat het soms een kwestie van hiërarchie is: “Ons gevoel zegt dat Pérez zonder inmenging van zijn team de race had gewonnen”

Formule 1Max Verstappen won zijn vierde GP van het seizoen en pakt de kop in het kampioenschap. Dankzij zijn volharding, een beetje. Dankzij zijn teamgenoot, een beetje veel. Twee keer moest Pérez zijn kopman voorbijlaten. Hij gehoorzaamde. Een kwestie van hiërarchie. Maar hij deed het met tegenzin. Een kwestie van eergevoel. “Oké jongens, maar ik vind dit niet fair...”

18 reacties

 • Tony Chan

  1 maand geleden
  Normaal dat Perez MV voorlaat, hij is een helper MV is kopman. Zelfde als bij wielrennen.
 • Gregory Dewaegheneire

  1 maand geleden
  Er zitten hier precies veel F1 kenners. Dit is al decennia lang schering en inslag, so what? Ik vermeld er maar bij dat ik geen Verstappen fan ben. Hoe denken jullie dat Schumi & Lewis aan 7 wereldtitels elk zijn geraakt? Door bij de beste te horen, het beste materiaal te hebben, een dienende ploegmaat te hebben en niet vies zijn van een vuile streek af en toe uit te halen. Me dunkt dat Verstappen goed op weg is, want hij beantwoordt aan alle vereisten.
 • urbain celis

  1 maand geleden
  afschaffen deze zever, geldverspilling en CO2 uitstoot???
 • glenn wouters

  1 maand geleden
  Het is toch normaal dat ploegmaten elkaar helpen. Bottas heeft Hamilton ook al geholpen in het verleden. Dat is wat je doet als ploeg. Als je niemand wil helpen moet je geen ploegsport beoefenen. Ik snap dat Perez niet blij was, maar hij zal het nadien wel begrijpen.
 • Marko Decandt

  1 maand geleden
  Dus Gert en Henk, wat jullie bedoelen is dat Max die DRS broodnodig heeft om te kunnen winnen? Want zonder geraakte hij niet eens voorbij Russel, die nota bene nog steeds met een mindere Mercedes rondreed. Dat terwijl miljoenen mensen vragen om die DRS te schrappen om terug 'puur' racen te zien. En in tegenstelling met die andere 2 DNF's van Max waar Leclerc won, toen reed Leclerc ook al ver vooraan, dus verschil met nu, nu kreeg Max effectief winst cadeau.
 1. “Willen niet dat F1-titelstrijd in rechtbank wordt beslist”: Red Bull vreest zware gevolgen door inflatie
  Formule 1
  5

  “Willen niet dat F1-titel­strijd in rechtbank wordt beslist”: Red Bull vreest zware gevolgen door inflatie

  Christian Horner maakt zich zorgen. De teambaas van Red Bull vreest dat het voor de Formule 1-teams onmogelijk is om door de hoge inflatie onder het budgetplafond van 140 miljoen dollar (132 miljoen euro) te blijven. Renstallen kunnen zwaar bestraft worden bij het overschrijven ervan. Als de FIA niet ingrijpt, is Horner bang dat de titelstrijd voor de rechtbank zal worden beslecht.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 3. Aston Martin vrijgesproken van ‘klonen’ Red Bull, team Max Verstappen start intern onderzoek
  Formule 1

  Aston Martin vrijgespro­ken van ‘klonen’ Red Bull, team Max Verstappen start intern onderzoek

  Aston Martin is vrijgesproken van kopieergedrag. De Formule 1-auto’s van Sebastian Vettel en Lance Stroll leken vrijdag na het doorvoeren van wijzigingen zo veel op die van Red Bull, dat de internationale autosportfederatie FIA aanleiding zag een onderzoek in te stellen. Na grondige inspectie kwam de FIA tot de slotsom dat Aston Martin zich aan de regels heeft gehouden en met een ‘legale’ auto op Circuit de Catalunya rijdt.