Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onze F1-watcher over de beslissing van Mercedes om Vandoorne te passeren: “Schaamteloos. Als Ibrahimovic out is gaat AC Milan ook niet snel Haaland lenen”

Formule 1Ben je dan eens invaller bij het beste team. En valt die kerel met de beste auto dan eens uit. De kans van je leven. Om eindelijk je gelijk te halen. You wish. Met een zakelijkheid waar je rillingen van krijgt passeerde Mercedes onze landgenoot Stoffel Vandoorne. “Logisch,” reageren veel buitenlandse en zelfs Belgische waarnemers. “Zeer bedenkelijk” zeggen wij.

7 reacties

 • peter vermaelen

  2 maanden geleden
  Besef wel dat Mercedes eigenlijk contractbreuk pleegt hé. Of Russell het nu meer verdient of niet, in het contract van VD staat letterlijk dat als Hamilton of Bottas uitvallen, hij de eerste vervanger zal zijn. Maar goed, hij gaat dit vermoedelijk niet op de spits drijven want het blijft natuurlijk zijn werkgever.
 • dirk de vries

  2 maanden geleden
  De beslissing van Mercedes (Toto Wolf) is toekomstgericht, Mercedes heeft zowel rijder als team titel al op zak en kan zich veroorloven een jong talent de kans te geven, George Russel, mocht dit niet het geval zijn geweest hadden ze waarschijnlijk beroep gedaan op Van Doorne,gezien z'n ervaring, verder valt hier niks aan toe te voegen, 
 • wilfried de hert

  2 maanden geleden
  Zo ziet men dat contracten waardeloos zijn als er (veel) geld mee gemoeid is. Men verwacht van Jan met de pet dat hij eerlijk is en de regels volgt maar (grote) voorbeelden hebben lak aan deontologie en geschreven akkoorden als het voor hun beter uitkomt. En dat staat los van een eventueel talent dat al dan niet beter is.
 • jos dedecker

  2 maanden geleden
  Stoffel wordt simpelweg gepasseerd voor een betere coureur, dat is alles wat we moeten weten. Er is geen coureur in de F1 die zoveel kansen heeft gehad als Stoffel. In zijn juniorcarriere won Stoffel van Rossi, Sirotkin en Wehrlein, allemaal piloten die net als Stoffel een kans hebben gehad in de F1, en die net als Stoffel niet goed genoeg bleken.
 • Eric Vandamme

  2 maanden geleden
  Onbegrijpelijk dat men hier niet inziet dat de keuze voor Russell veruit de beste optie is. Russell laat wel zien wat hij kan met een slechte wagen. Moeten ze dan voor Stoffel kiezen die dat bij McLaren niet kon, al 2 jaar niet meer in een F1 wagen heeft gereden of omdat het een aardige kerel is? Nee, dat zou een veel te groot risico zijn. Hele goede en verstandige keuze van Mercedes om voor zekerheid en talent te gaan.
 1. "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"
  Play

  "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"

 2. Van Steenbrugge over klacht amateurspelers: "Waar ligt het onderscheid met 1A en 1B?"
  Play
  Voetbal

  Van Steenbrug­ge over klacht amateurspe­lers: "Waar ligt het onder­scheid met 1A en 1B?"