Verbaasde blik bij Hamilton bij de uitleg van Verstappen.
Volledig scherm
Verbaasde blik bij Hamilton bij de uitleg van Verstappen. © EPA

Onwaarschijnlijk hoe Red Bull en Max Verstappen de overwinning weggooiden: team werd misleid door eigen computer

GP van SpanjeAls je als journalist zit te schreeuwen dat ze Verstappen 'nú' op nieuwe banden moeten zetten of anders onderuit gaan, maar een batterij zwaar betaalde ingenieurs anders beslist en ongelijk krijgt, dan is er iets verkeerd. Onwaarschijnlijk hoe Red Bull de overwinning weggooide.

19 reacties

 • Marcel Bontinck

  1 maand geleden
  Max reed met nieuwe softs op twee ronden van het einde 2 sec.sneller dan Hamilton.Als hij deze 10 ronden vroeger oplegd wint hij op één been.
 • Eric Vandamme

  1 maand geleden
  Wow, serieus? Zelfs met pitstop van Verstappen had Hamilton gewonnen. De Mercedes was veel sneller op de gele band, dus ook met pitsstop was Hamilton voorbij Verstappen geraakt. En de reden dat Hamilton de stop kon maken was dat hij een teammaat vooraan had rijden die hem toch wel voorbij zou laten, Verstappen niet. Dus een onzin verhaal dit. Mercedes was in alle gevallen sneller, dus moest Red Bull wel het risico nemen Verstappen niet te laten stoppen.
 • Bruno willems

  1 maand geleden
  Wie rijdt er met de wagen max of de computer
 • rudy jacobs

  1 maand geleden
  nobody is perfect, maar het was inderdaad heel stom, om niet gelijktijdig om ander rubber te gaan
 • Freddie Heremans

  1 maand geleden
  De uitleg waarom Verstappen niet een tweede keer van banden wisselde, hoorde ik van de Britse commentators op Sky Sports : er was geen set Medium-banden meer voorradig! Mercedes had in de Practices en Qualifications er wEl voor gezorgd dat dat extra setje klaar lag om in de Race te gebruiken. Verstandig en vooruitziend omgaan met je materiaal zoals het reglementair is vastgelegd, dat deed Mercedes. Red Bull niet...